På G i Köksträdgården!

vyöstMed allt stoj och fix kring ”Tusen trädgårdar” har vi inte riktigt hunnit se efter hur det går i Köksträdgården. Men oj, vad där har vuxit! Blommor har slagit ut, lökar har svällt, läckra, saftiga blad har blivit stora och lyfter man på ett blad dyker plötsligt en citrongul squash fram.

gurkaVar kom den här ifrån?? En liten gurka av sorten `Northern Pickling´.

ärtVåra ärtor av olika slag börjar erövra sina klätterstöd och flera vita små blomsterhättor blommar redan!

vallmonäraEn av många ettåriga pionvallmo som har intagit vår trädgård! De blir lika tjusiga i rabatterna som direkt i gruset i våra gångar. Jag är mäkta stolt över dem, särskilt efter allt beröm de fick i söndags!

majsnäraMajsen har också vuxit sig stor och är igång och blommar nu. ”Honblomman” där själva majskolven skall utvecklas sitter som sidoskott utmed stammen och längst upp i toppen sitter ”hanblomman” med sitt pollen. Tanken är att pollenkornen skall fastna i den lilla frisyren på honblomman. Detta gör att majs är bättre att odla i förband än i rader och jag brukar också (om det hinns med och koms ihåg…) skaka ner lite pollen på honblommorna.

vhusvysydNärmast i bild slåss squash och pumpa med ringblommor och i bädden till höger är det rader med rödbetor, polkabetor, grön mangold och återigen våra fina pionvallmo.

soffaInne i Växthuset frodas basilikan fortfarande och tomatplantorna har vi nu bundit upp ordentligt i linor från taket. Massor av tomater hänger nu på grenarna men inga har blivit röda ännu.

innevynvÄven våra chiliplantor har börjat bära frukt nu, särskilt den gröna `Padron´ (hur god som helst att bara grilla som den är!), men melonerna har bara små, små ynk än så länge till frukter…

innesydVisst är den grekiska basilikan i fönstret fin? Den ser nästan ut som små formklippta myrtenbuskar med sina små, tätt sittande blad.

vyåthusetSå härligt att kunna skymta en Veranda när man blickar ut från Växthuset och upp mot trädgården!

ringblomRegnet börjar stilla droppa och jag flyr in en stund i Växthuset igen. När det håller upp är det dags att börja så lite sommargrödor. Kinesisk rättika och några asiatiska blad! /R

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s