Lugna färger på Buxbomsterrassen!

vyutsiktenNär vi nu klivit in i juli månad är det som om en våg av stillhet har lagt sig över rabatterna på Buxbomsterrassen. Våren och försommarens vilda färgskala har sköljts undan och det som återstår är limegrönt skum och blålila lugn.

vytaxobuxJättedaggkåpa förstås, och så ljust lila-blommande hosta och blålila kantnepeta.

entreBlomsterkornellen vid vår trädgårdsentré har nästan blommat över, men nu tar istället hortensiorna `Annabell´ över, först i limegrönt och sedan i lysande vitt!

vyrhusVår vackra lilla rönnsumak har även den fina blomställningar i limegrönt.

näranepetaDet är ett sådant lugn över terrassen nu, en liten andhämtning innan nästa huvudrollsinnehavare gör plats på trädgårdsscenen…

närahemknoppSnart,snart slår de ut! Massor av dagliljor! Och ihop med dem kommer fjärilsbuskarna och dahliorna i krukorna. Då blir det åter färg och dramatik!

buxvyfrkbMen fram tills dess njuter jag av lugnet i färgskalan och av hur den framhäver terrassens former och struktur, hur fokus flyttats från rabatterna till ramen istället. Missförstå mig inte, jag älskar färger, men framförallt älskar jag förändringen i trädgården. Att få rabatter och planteringar att byta skepnad under säsongen är en utmaning som jag verkligen njuter av!

formklipptEn trädgård som inte förändrades under säsongen vore det tråkigaste som finns! Men att däremot se julirabatten framför sig, så prunkande och frodig och knappt kunna föreställa sig att här var ett hav av pastellfärger för bara några veckor sedan, det är spännande!

hortensiaEn trädgård utan förändring vore att förneka vad den faktiskt är. Den är inte ett dött ting som vi köpt eller byggt, den är ett levande väsen, eller snarare många levande ting. Förändring ligger i trädgårdens natur så vad kan man göra bättre än försöka utnyttja detta faktum? /R

Annonser

3 thoughts on “Lugna färger på Buxbomsterrassen!

  1. Vilket helt fantastiskt buxbomsklot ni har och så vackert när det är så tätt! Verkligen imponerande! Förstår att det har ganska många år på nacken, vet ni möjligen hur många?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s