Vitt, lime och ett stänk av cerise

närafärdigtDags för ett blomsterarrangemang igen! Jag tar min turkosa skål och fäster min stora runda kenzan (japansk spikplatta för blomsterarrangemang…) med lite häftmassa i botten och sedan…

nyskördat…är det dags för blommorna! Nyskördat!

tagetesHär har vi blickfånget! En av årets frösådda favoriter! Tagetes `Alaska´ har höga, raka stjälkar och stora, runda blomhuvuden som går från limegrönt till ljust citrongult ju större blommorna blir. Dessutom är den väldigt långlivad i vas!

näramattramMattram kan man aldrig ha för mycket av! I år har jag provat en fylld sort som heter `Tetra White Wonder´ och den är mycket söt och hållbar i vas. De bör dock fort komma i vatten efter skörd och gärna stå svalt och dra till sig vatten en stund innan de arrangeras annars kan de bli lite hängiga. Lite jättedaggkåpa (i bakgrunden) skall också få vara med för ytterligare limefärg.

närawillmottLimegrön blomstertobak `Lime green´ ger höjd och en avvikande form åt arrangemanget och för att ge den kanske lite för färgmatchade kompositionen lite spänning får också den indiska fingerörten `Miss Willmott´ vara med. `Miss Willmott´ är perenn och med sina fina, lysande små blommor i ceriserosa är hon en storfavorit här hos oss!

ejfärdigtvittolimeMed en kenzan i botten av skålen står blommorna stadigt och när man väl fått arrangemangets ”stomme” ordentligt på plats är det bara att peta ner blommor var som helst och använda ”stommen” som stöd.

ejfärdigtLime och vitt snart på plats…

klartKlart! Somrigt och glatt! /R

Annonser

4 thoughts on “Vitt, lime och ett stänk av cerise

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s