Nu är det skördetider på Frukt- och bärterrassen och vi försöker hinna med att få in så mycket bär till köket som möjligt. Här kokas saft, sylt och marmelad, godsaker att ta fram under mörka vintermånader…
Men vi skördar också för att äta direkt! Det känns lyxigt att kunna bjuda sig själv och sina gäster på ett sådant här dignande fat av godsaker! Vinbär, hallon, smultron, jordgubbar, krusbär och blåbär, vilket överflöd!
Och mer är på gång! Vårt taggfria björnbär har inga mogna bär än, men massor av blommor och kart! Den enorma busken är så frodig nu att den nästan förvandlat gången till en grön tunnel.
Vi får vacker hjälp med pollineringen, en tjusig amiralfjäril…
Det finns flera sätt att njuta direkt! Dessa underbart ljumma kvällar har vi svalkat oss med hallon- och krusbärssorbet med maränger och färska bär. Härliga skördetider! /R
Mums så gott det ser ut. Finns inget bättre än egen skörd!
Kram
Cathrine
Håller med!
/Rebecca
Ojojoj – det ser gott ut! Hoppas det finns kvar när jag hälsar på i Mute.
Något skall vi nog kunna bjuda på…
/Rebecca
Väldigt goda bär! Fatet fint som ett konstverk
Tack kära du! Ja du borde ju veta…
/Rebecca
Läckert!
Underbar blanding av bär!