En titt på Utsiktsterrassen!

vynordostÄntligen har Utsiktsterrassen börjat bli riktigt fin! Med Verandan på plats har vi fyllt igen ett väldigt irriterande ”hål” i vår trädgård. Utsiktsterrassen ligger ju nästan mitt i terrassträdgården och nu är den verkligen den naturliga platsen att gå till när man vill blicka ut över trädgård och landskap!

vyöstGräsrutorna har haft det lite tufft i år med mycket torrt väder, men de ser ändå inbjudande gröna och mjuka ut i den grå stenläggningen. Som synes är stenläggningen inte riktigt klar än…

rosotobakI den lilla smala rabatten utmed Verandan har vi planterat fyra Austinrosor, sorten `Munstead Wood´, med härligt mörkrosa färg och mustig doft. På sikt skall dessa rosor få lite perenn- sällskap, men till att börja med har vi petat ner en färgglad blandning av våra frösådda sommarblommor här. Limegrön blomstertobak, sommarastrar och cosmos.

vynordRunt hörnet är det också ordning och reda! Stenläggningen möter vårt lilla stenparti som leder upp till trappan upp till Buxbomsterrassen samt till smit-trappan (till höger) ner till Trädgårdsköket.

vysydvFrån Buxbomsterrassen ser det ut så här. I den ”tomma” rabattsnutten utmed gaveln skall vi sätta en vinranka eller ett blåregn på sikt.

nyatervyöstÄven den andra delen av terrassen har börjat ta form! Gångarna har grusats och väntar nu på stenläggning och de blivande gräsrutorna har fått en yttre ram. Jorden är rent urdålig, så vi måste bättra på den ordentligt innan vi sår gräs till hösten.

vysydnyaterUtmed muren har vi täckt in jorden för att bli av med kvickrot och annat och på sikt skall här planteras torktåliga, lite ”patio-aktiga” växter som lavendel, palmliljor och annat (som klarar blåst och stekande sol). Vinrankan som kommer upp från Kryddterrassen skall få ett litet staket att klättra på. Här blir nog också en del terracottakrukor och kanske delar vi gräsytan i fyra rutor med en urna i mitten..? Det får vi fundera på…

bådatervyöstVerandan och Utsiktsterrassen har verkligen blivit den där kontakten mellan ute och inne som vi längtat efter så länge! Här kan man kliva ut från huset på ett annat plant golv och med lika mjuka mattor fast gröna… Sedan kan man utforska trädgården vidare och ju längre man kommer från Verandan och Utsiktsterrassens ordnade värld, desto vildare blir trädgården… Jag älskar kontraster! /R

Annonser

4 thoughts on “En titt på Utsiktsterrassen!

  1. Så fantastiskt fint! Blir lite nyfiken på rosen, ska genast läsa mer om den. Storlek, blomningstid, remonterande? Har plats för ytterligare en ros i min rosenplanteringen och färgmässigt skulle den bli ett bra komplement. Gillar också att tanken att få bra en övergång mellan inne och ute. Bytte fönster förra sommaren och passade då på att sätta in altandörr med glas ända ner till golvet. Helt plötsligt såg man trädgården inifrån på ett helt annat sätt. Utebelysning är också en bra hjälp att brygga över, men jag måste erkänna att jag är väldigt avundsjuk på er veranda med tak – och utsikt!
    /Annika

    • Tack Annika! Vi är också väldigt nöjda med vår mysiga Veranda, den har verkligen utökat möjligheterna för trädgårdslivet! Den fina Austinrosen `Munstead Wood´ blir ca 1m hög och blommar kontinuerligt under hela sommaren, dessutom doftar den… Lycka till med plantering!
      /Rebecca

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s