Augustistämning på Rosenterrassen

vyöstSommaren rullar på i rasande fart och plötsligt befinner vi oss i augusti! Medan vi pysslat med nedklippning och annat har en ny färgskala helt försiktigt smugit sig in på Rosenterrassen. Lila i olika nyanser och ett ljusskimmer och en rörelse tillfört av våra lika prydnadsgräs.

vyechinaceaSolhattar förstås, som med sina självlysande små parasoll lockar på fjärilar och humlor, ett måste för sensommarrabatten! Mot muren har rosen `Gloire de Dijon´ startat sitt sensommarflor och några kungsljus kämpar fortfarande på.

vyrabsydDe mer än manshöga rosenflocklarna i bakgrunden har precis börjat slå ut medan den blålila phloxen snart har gjort sitt. Mellan flockeln och phloxen väntar höstastrar på sin tur.

alceaNågra stockrosor har tagit sig fint men de verkar inte trivas för långt in i rabatten. De håller sig i kanterna där det är som mest plats trots att de är längst av alla! Vi får väl se om vi inte kan hitta ett bättre ställe till dem…

clematisI augusti blir trädgården alltid lite bohemisk, den växer över alla gränser, frösådda digitalis och kungsljus dyker upp överallt, perenner, klematis och rosor trasslar in sig i varandra, helt enkelt en härlig röra! Naturligtvis är det inte bara trädgården, även jag känner att jag släpper på ordning och reda för att bara njuta av sensommarens överdåd! Vi har tagit oss igenom sommarens olika växthöjdpunkter, nu finns det inga mer att vänta på den här säsongen. Så allt vi kan göra är att njuta i nuet! /R

Annonser

4 thoughts on “Augustistämning på Rosenterrassen

  1. Er trädgård och ert jobb att förvandla den imponerar stort. Önskar att jag bodde närmare så jag kunde gå en av era designkurser, verkar vara en så härlig dag att vara med på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s