Blomstergården börjar ta form!

vyhelaDå var vi igång igen! Ett nytt trädgårdsrum håller på att anläggas! Det är vår blivande Blomstergård ni ser framför er där vi skall odla blommor till snitt. Staketet och planket som ramar in rummet är nu färdiga.

fundamentOdlingsbäddarna kommer till största delen att bestå av upphöjda rabatter med träkanter, men på några ställen där höjdskillnaderna är lite för stora (allt i vår trädgård lutar som sagt…) har vi också murat upp kanter i lecablock. Här är de alldeles nyputsade!

vymotvhusDet fina med detta trädgårdsrum är att det kommer att ge trädgården en avslutning åt väster som inte funnits förut. Både Krydd-, Frukt- och bärterrassen och Köksträdgården kommer att kunna kopplas till varandra via Blomstergården och på så vis göra det enklare att röra sig mellan rummen.

bodenUpp mot den höga Utsiktsterrassens mur har vi sedan tidigare ett litet murat rum med stora vattentankar för regnvatten. Vattentankarna har nu fått en ny plats och det än så länge taklösa rummet har putsats. Här skall bli en liten ”Blomsterbod” med plats för allt som en trädgårdsflorist kan behöva och förmodligen lite till…

bodennäraPå avsatsen till vänster i bilden skall vi sätta ett fint gammalt fönster och taket kommer att bestå av samma kanalplast som vi använde till Växthuset.

dahliorNär jag nu ser årets blygsamma snittblomsodling kan jag inte låta bli att drömma mig bort till mycket större bäddar fyllda av plockglada blommor! Massor av färg, massor av form och blommor som bara blommar mer ju oftare de plockas! Det kommer att bli fantastiskt! /R

Vill du läsa mer om hur vi planerat vår Blomstergård? Klicka Här!

 

Annonser

3 thoughts on “Blomstergården börjar ta form!

  1. Ett till rum! ni kommer snart ha förgyllt er väg ut till skogen =) Sånt mysigt litet krypin det blir där, ett litet garden shed! Bra plats att gömma sig när man inte vill bli hittad…

  2. Åh, en riktig Cutting Garden, jag är sååå avundsjuk! Jag byggde tre stora odlingslådor för det ändamålet i fjol, men det har blivit en riktig flopp, sannolikt pga bristande ljus. Detta kommer att bli helt underbart, tack för inspirationen som jag nu fick!
    Kram
    Elin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s