Augustipyssel på Kryddterrassen!

fontänDen senaste tiden har vi varit så totalt uppslukade av vårt Blomstergårdsprojekt att jag knappt märkt vad som hänt i resten av trädgården. Rosenterrassen är ju ”nynerklippt” och fin men på jakt efter lite timjan insåg jag plötsligt att man knappt kunde ta sig fram på gångarna på Kryddterrassen!

innanklippMalvor, kungsljus och lavendel har blommat över och häver sig ut över de smala små grusgångarna.

malvaSärskilt malvorna är viktigt att få bort nu, innan de börjar fröa av sig för mycket. Visst är det vackert med de fjärlistunna, ljust rosa blommorna, men de frösår sig överallt och redan som ganska små plantor bildar de djupa pålrötter…

vyfontänöstJag passar också på att rycka det ogräs som lyckats ta sig genom rosenhäcken och malvorna och räfsar sedan bort ogräs och klipp.

fontänvyIbland känns det så skönt att få städa upp lite i trädgården, göra fint inför nästa skede. Plötsligt framträdde våra fina zinnior i timjanbädden lite mer och salvior och lavendel återfick sin silvergrå glans när bruna frökapslar och gamla blommor togs bort.

druvorOch mot vår vita mur mognar druvorna långsamt och är en skönhetsupplevelse i så många dimensioner! De väcker historiska minnen, bilder från fresker och skulpturer från tidens gryning, de väcker smaker i munnen och deras tyngd måste försiktigt provas i handen. Nu är det verkligen frukternas tid och de ger nytt intresse efter rosor och malvor! /R

Annonser

One thought on “Augustipyssel på Kryddterrassen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s