Skördetider!

skördefatVart tog sommaren vägen? Brukar det inte bli sensommar innan det blir höst? Regnet bara öser ner! Det är bara att bita ihop och passa på att skörda mellan skurarna och sedan se till att skörden blir ordentligt omhändertagen. Vaxbönorna förvälls och fryses in, av en del av tomaterna blir det härligt het tomatchutney, av gurkorna blir det salt- och ättiksgurka, chilin torkas och hackas till chiliflingor, osv..

melonerI Växthuset dröjer man sig gärna kvar dessa kalla, regnvåta dagar. Här känns varmt, ljust och fuktigt och överallt mognar frukter! Här är melonen `Jenny Lind´ på gång och frukterna har nu blivit så tunga att vi fått göra en liten ”grimma” till dem och hänga upp dem separat så att inte hela rankan rasar ner.

vattenmelonVår vattenmelon `Sugar Baby´ har löst problemet på ett annat sätt. Den har helt enkelt själv lagt rankan med sina frukter på fönsterbrädan och förankrat sig lite extra i det som råkade stå närmast!

gurkaI en annan slingrande ranka hittar man detta lilla monster nästan uppe vid taket! Nej, det är inte en grön pytonorm utan en underbart god slanggurka som heter `Suyo Long´.

björnbärMellan skurarna hinner jag med att plocka lite björnbär också! Det ser verkligen ut att bli en rik skörd i år! Härligt!

växthusetHimlen mörknar på nytt och jag skyndar ner till Växthuset igen, stänger dörrarna och hör regnet börja smattra mot taket. Hur klarade vi oss innan detta var byggt?! /R

Annonser

2 thoughts on “Skördetider!

  1. Mmm. Mina björnbär har nog kommit längre. Men det är en vild rackare som någon i ett tidigare skede planterat i trädgården. Jag har spaljerat upp den så jag någorlunda smärtfritt kan komma åt de goda bären. Det är en fröjd att titta ut över er trädgård. En dag kanske min kan bli något att ”dregla” över också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s