Skördebukett!

näraHärliga septemberdagar! Värmen har fått sommarblommorna att blomma som tokiga och prydnadsgräsen fångar det gyllene höstljuset i sina glänsande vippor. Här måste göras en stor bukett!

honungsfaceliaDet finns massor av rosa blommor i olika nyanser att skörda och för att balansera upp dessa vill jag också ha lite blått. I Köksträdgården är det fortfarande morgonskugga och blött av dagg men solen har börjat stråla in genom växthusets glasväggar. Under den hösttrötta majsen blommar ännu honungsfacelian med sina dunigt blå blommor, de blir en mjuk kontrast både i form och färg mot de rosa blickfången!

agastacheMer blått hittas på Kryddterrassen! Anisisopen är visserligen något överblommad, men de väldoftande kolvarna ger ändå ett tillräckligt blått intryck för att få vara med…

vaserFärdigskördat! Bara att sätta igång!

färdigEn liten stund senare är buketten inslagen och klar.

färdig2Den innehåller; Rosa pompom dahlior, cosmosen `Double Click Pink´ vars frösådda plantor varierar mellan mörkt rosa till renaste vitt, rosa och vita sommarastrar, fylld mattram `Tetra White Wonder´, japanskt prydnadsgräs, lampborstgräs, anisisop, honungsfacelia och stjärnflocka.

färdig3En riktig kalasbukett, fullproppad av härlig sensommarskörd från trädgården! /R

 

Annonser

2 thoughts on “Skördebukett!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s