Utsikt i septemberskymning

vy1Vilken underbar helg vi har haft! Gyllene dagar med ljumma kvällar, följda av ett sammetslent mörker fyllt av stjärnor.

soshakerEfter dagens trädgårdsarbete lyfter vi ut några korgstolar från Verandan för att få sitta mitt i trädgården, rakt under himlen medan solen försvinner bakom ekarna i väster. Vi har verkligen gjort oss förtjänta av en cocktail innan maten!

stolarovyVinden har mojnat och det är lugnt över nejden, men då och då hörs ett poppande som av en champagnekork, det är acanthusen vars torra frökapslar spricker. Det ligger stora mörka frön överallt, blir intressant att se om det dyker upp acanthus lite här och var nästa år…

rodrinkNu sänker sig skymningen allt mer och det prasslar då och då i ärtväxterna på fältet utanför trädgården. Ibland sticker bara ett par öron upp, ibland hoppar plötsligt hela rådjuret fram, tar några otroligt stilfulla hopp för att sedan åter försvinna i virrvarret av torra grödor. En ko råmar någonstans och lyssnar på sitt eget eko och en liten rödhake rumsterar om bland vindruvorna utmed muren.

drinkarSeptember kan vara så härligt ståtlig och samtidigt så stilla, höga himlar med gyllene solljus samtidigt som lugnet efter en hel trädgårdssäsong sänker sig över oss. Då är det verkligen härligt att bara få sitta så här i skymningen och njuta av sin trädgård! /R

Annonser

6 thoughts on “Utsikt i septemberskymning

  1. Man riktigt känner hur skönt ni har det i aftonstunden när man ser bilderna och läser texterna. Kommer på mej själv med att jag faktiskt skulle kunna sitta ute i kväll och njuta, jag med =)

  2. Det har verkligen varit sköna, vindstilla kvällar Det nästan ser (och hör) man på dessa foton. Att du beskriver ljuden gör trädgårdsupplevelsen extra intressant.
    kram Luna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s