Murad kant i Blomstergården!

tvålecablockKommer ni ihåg Blomstergården? Det skall bli vårt nya trädgårdsrum med funktionen att odla blommor till buketter och arrangemang! Mycket av våra tankar upptas just nu av denna motspänstiga lilla yta och ni som hängt med vet att staket samt en blomsterbod redan påbörjats. Nu var det dags för en uppmurad rabattkant. Hmm… murandet kändes märkligt bekant!

lecablockVarför göra det enkelt för sig med bara en rak rabatt? Mycket sågande blev det innan det hela murades fast.

tröskelNaturligtvis lutar även denna del av trädgården och eftersom vi måste gräva bort så mycket grus ur rabatterna som möjligt bestämde vi oss för att höja upp ytan något. Två gamla betongkantstenar murades fast som tröskel vid utgången så nu är det bara till att börja skyffla grus för att fylla upp!

putsatmotbodenEfter putsning ser det ut så här! Tanken är alltså att gruset innanför murkanten skall grävas bort och därefter skall jord fyllas upp till kanten. I den här delen av Blomstergården kommer det främst att planteras rosor och perenner som kan användas till snitt.

putsatbänkplatsenI den lilla ”rutan” är det tänkt att det skall stå en bänk och markmaterialet blir vårt vanliga, lite rödaktiga dräneringsgrus.

putsatfrånbodenBlomsterboden har blivit lite mer av ett rum nu när det fått ett kanalplasttak och utsikten ut över den trista makadamen har äntligen börjat förändras. Svårt att se det framför er? Det har faktiskt inte jag! Min vy är redan fylld med grönska och rosor och mitt på det lilla runda ”torget” står en piedestal med en stor vas, fylld av färgsprakande blommor! Bäst att jag skyndar mig tillbaks till spaden! /R

 

 

Annonser

2 thoughts on “Murad kant i Blomstergården!

  1. Juldag = sjunka ner i trädgårdsplanering inför våren. Det är en lika stark tradition som Janssons frestelse på julbordet. Naturligtvis sjunker jag in i gamla inlägg hos er. Er trädgård och blogg är så galet inspirerande. Jag läser den ofta, bläddrar runt bland inläggen och planerar för eget arbete.

    Så därför, tack för att ni skriver!

    (Och god fortsättning!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s