Kvittenskörd

korgenJag brukar egentligen inte skörda våra kvittenfrukter före oktober, men efter några blåsiga dagar knäcktes en frukttyngd gren så nu finns det inget annat att göra än att plocka in frukterna. De är verkligen en härlig syn! Stora, lite ludna och på solsidan näst intill citrongula.

vyJag låter några frukter sitta kvar för att kanske få lite mer mognad och dessutom är de så vackra där de hänger! Ett sådant knasigt litet träd, knappt fyra år gammalt och ändå så mycket frukt! De veka små grenarna skulle verkligen behöva växa till sig lite…

frukteriträdSom sagans gyllene äpplen…

lingonOj, oj, här finns mer att skörda på Frukt- och bärterrassen! Ännu en omgång lingon! men först skall det kokas kvittenmarmelad… /R

6 tankar på “Kvittenskörd

    • Jag har tidigare blandat i några äpplen i marmeladkoket, men i år blir det bara med kvitten eftersom vi har så många. Förra året lät jag en kanelstång koka med (det blev väldigt gott…), men i år skall jag nog prova med en vaniljstång istället (eller ev. göra två olika omgångar, en kanel och en vanilj..)!
      /Rebecca

  1. Suckar lite avundsjukt åt er fina kvittenskörd. Som jag längtar efter dessa frukter. Vårt lilla träd (två år gammalt hos oss) blommade jättefint i våras, men endast två småkart bildades och inget av dem blev sedan någon frukt. Hoppas på bättre skördelycka nästa år.
    Kristina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s