Mot Sissinghurst!

hotelletVår Englandstur fortsätter! Vi bodde i den lilla staden Cranbrook, en fantastiskt charmig liten ort som förmodligen inte särskilt många känner till. Anledningen till att vi hittade hit är att det ligger på bekvämt vandringsavstånd till Sissinghurst Castle! Vårt hotell, ”The George”, är en av stadens äldsta byggnader och här bodde faktiskt både Vita Sackville-West och Harold Nicolson (de som tillsammans skapade trädgården på Sissinghurst) då och då under 1930-talet när de kom för att inspekterade hur renoveringen av Sissinghurst Castle framskred. Eftersom detta är England visar det sig också att även Elisabeth den första spenderade en natt här på 1570-talet, förmodligen i samma ärende som Vita och Harold, fast då gällde det inspektion av det ursprungliga, nybyggda jaktpalatset på Sissinghurst…! Nedlusat med Sissinghurst-historia alltså!

vyosVi startar vår vandring en strålande vacker oktobermorgon. Det är fortfarande lite fuktkyligt i skuggan, men när vi kommer ut från den lilla staden och de skuggande husen, står vi plötsligt mitt i det gassande solljuset!

vyStigen vindlar fram med en mur av grönska på ena sidan och med en hänförande utsikt på den andra. Böljande fält, strösslade med kor och får och därefter bulliga lövskogar med ett gyllene höstskimmer över sig.

skyltInnan vi ens hunnit börja undra om vi är på rätt väg, snubblar vi nästan över denna skylt! Japp, vi har kommit rätt! Men orolig över att gå vilse behöver man verkligen inte vara eftersom detta hundälskande folk dyker upp lite då och då på stigen med en liten vovve i släptåg. ”Good morning! Lovely day for a walk!” ”Sissinghurst Castle?” Jajamen, vi kommer snart att vara där. Artigare och trevligare människor får man leta efter!

överväxtvägStigen breddar sig något och vi kommer då och då in i små skogspartier. Som det växer! Grönskan är verkligen som en mur omkring oss och på varenda milimeter av jord växer det något. Växtligheten är annorlunda än hemma, här finns så mycket mer vintergrönt även utanför trädgårdarna. En förvildad variant av rhododendron, drivor av murgröna och otroligt vackra, glänsande mörkgröna järneksväggar!

ilexTror jag att man kan göra vackra dörrkransar i England när man bara behöver gå en sväng utanför dörren och plocka hur mycket järnek som helst!

gårdDå och då dyker det upp en gård mellan kullarna och jag kan inte låta bli att höra intromusiken till ”Morden i Midsomer” för mitt inre (det kan också bero på att Staffan går och gnolar på denna melodi hela tiden…).

entrenFramme! Precis innan öppningsdags står vi framför porten, uppfyllda av det strålande vackra Kentiska landskapet och fulla av förväntningar på vad vi nu skall få se! I nästa inlägg får ni följa med in genom porten! /R

 

Annonser

3 thoughts on “Mot Sissinghurst!

  1. Trevligt att få ”följa med er på resan”. Har inte varit på Sissinghurst så det ska bli spännande att se era bilder. Var på Great Dixter för ca. 10 år och det var en magisk upplevelse, skulle gärna åka tillbaka. Tack för att ni delar med er och för en mycket trevlig blogg. / Janne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s