Nya tag på Buxbomsterrassen!

roväxter2

Huga! Nu har det verkligen blivit höst här hos oss och en högljudd vind har härjat i trädgården hela helgen. Under den regniga lördagen passade vi på att åka på plantskolerunda och rea-shoppa lite växter. Många fina fynd gjordes och på söndagen bestämde vi oss för att trots blåst och gråmulen himmel gräva ner lite plantor.

staket2På Buxbomsterrassen har vi ett lågt staket, flätat av hassel, som sattes upp för över sju år sedan för att ge rabatten en ”vägg” i bakkant. De senaste två åren har vi dessutom haft jorden bakom staketet intäckt med markduk för att bli av med all kirskål och kvickrot. Som ni ser på staketet finns det helt enkelt ingen ursäkt längre för att inte ta tag i detta projekt!

rotaxusBland våra reafynd fanns ett gäng idegransplantor, Taxus baccata, och dessa tänkte vi nu skulle få ersätta det gamla skamfilade staketet bakom rabatten. Förhoppningsvis kan det bli en liten häck som kanske kan klippas lite ”a la Great Dixter” med fantasifulla, molnaktiga formationer någon gång i framtiden…

srensarTrots markduken har det i skarven mellan rabatt och staket ändå lyckats några kirskål att överleva. Bara att ge sig på och rensa för hand! Som tur är har de tjocka, vita rötterna tvingats upp till ytan av de dåliga ljusförhållandena och är ganska lätta att rycka upp!

rgräverNär markduk, ogräs och staket är borta inser vi att en av de stora lagerhäggarna måste flyttas för att ge något så när harmoni åt planteringen. Den får ett nytt hem i Körsbärsträdgården! När även den är flyttad på står vi framför en helt ny trädgårdsyta, full av möjligheter!

teTrots blåst och gråtung himmel är det en härlig dag att vara ute i och vi bestämmer oss för att ta helgfika ute. Vilken tur att vi varit i Te-landet England och införskaffat ”a tea-cosy”, en knasig liten overall till tekannan som håller den varm även om det stormar ute!

sfikarFikan ger ny energi, men det blir ju mörkt alldeles för fort! Färdiga blir vi inte denna dag, men det känns skönt att äntligen ha påbörjat detta projekt. Nu drömmer jag om fingerborgsblommor i ett hav av mångfärgade aklejor bakom idegranarna och lite senare på säsongen kanske ståtliga stormhattar… Spännande! /R

Annonser

2 thoughts on “Nya tag på Buxbomsterrassen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s