Höstvandring i trädgården

buxvy2Slutet av oktober och trädgården börjar nu på allvar gå i vinteride. Denna höst har vi knappt haft en enda frostnatt, så höstfärgerna har inte varit riktigt så lysande som de brukar. Snart kommer ”The BIG drop”, höstfärger eller ej, alla löv faller ändå och sedan är det många månader innan träden kommer att klä sig igen! Dags att gå en liten tur i trädgården för att njuta av det sista för säsongen.

buxvy1På Buxbomsterrassen dominerar nu verkligen de vintergröna inslagen som buxbom och idegran, men även rönnsumaken bakom matplatsen är ett tjusigt blickfång. Den lyser i rött och orange!

entrenUpp mot vår trädgårdsentré bildar vår blomsterkornell en färgsprakande bakgrund åt pelaridegranarna med sina röda bär.

taxusterKörsbärsträdgården är som sagt lite mattare än vad den brukar vara om höstarna, men azaleor och olvon är lika röda som alltid.

äppeltdI Äppelträdgården plockar vi nu in de sista äpplena och jätteramsen nästan glöder i gyllengult vid de gamla aplarnas fötter.

vhus Längst ner i trädgården ståtar Växthuset mot den höstligt vemodiga utsikten och i Trädgårdsköket är det dags att plocka in för vintern. Också det lite vemodigt!

kryddterKlättervin kan man alltid lita på!  Det blir alltid ljuvligt vinrött, frostnatt eller ej!

kökstdkrasseTill Köksträdgården verkar dock ryktet om hösten inte ha nått. Här har många växter liksom fått ny fart. Det känns verkligen konstigt att plocka upp dahliorna ur krukorna vid muren medan krassen blommar vackrare än någonsin alldeles bredvid!

rhusJag försöker passa på att njuta av vår höstliga utsikt för alltför snart kommer all färg att försvinna från trädgård och landskap. Höstfägringen är kort men det är som en liten hysterisk färgenergikick innan vi går in i vinterns dvala. Jag försöker suga åt mig näringen och lagra den inombords, precis som växterna, och hoppas att jag sedan är redo för vintern! /R

Annonser

3 thoughts on “Höstvandring i trädgården

  1. Vackra bilder och precis som du skriver, vemodigt i ert Toscanska paradis. Ja, man får suga in och lagra innan man tillsist går in i vinterns ide och acceptans.
    Kram Cathrine

  2. Visst är det sorgligt men ändå vackert. Balkongblommorna hos mig blommar för fullt och min buddleja ser stolt ut i sitt hörn.
    Tiden går snabbt och snart är det VÅR igen!

  3. Tack för bilder genom Er vackra trädgård Det kändes som jag var där ..Tack vare denna varma höst känns inte våren så avlägsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s