Bråda dagar!

rosterHur hann det bli november?! Den milda hösten verkar nu vara förbi och jag är ännu långt ifrån färdig med allt som borde göras innan det blir alltför kallt. Och kallt har det redan börjat bli! Med mössan djupt neddragen över öronen springer jag hit och dit med oglaserade krukor, vaser, möbler, grillar, vattenkannor och annat som kan behöva spendera vintern under tak.

korgOch vårlökarna! Alla tulpaner är ännu inte färdigplanterade. Denna korg skall till Buxbomsterrassen fylld med en blandning av orange, vita och lila tulpaner. Tanken är att ge en mer färgglad, lite ”vild”, känsla på vårrabatterna här, istället för att plantera i färggrupper.

taxusSer ni de små idegranarna? De skall förhoppningsvis ge en fast och vintergrön form i allt det rufsigt lövfällande. Runt omkring dem är nu massor av tulpaner planterade och nytt för i år är dessutom några kejsarkronor. Det skall verkligen bli spännande att se om dessa svårflörtade primadonnor behagar trivas hos oss!

asterDen ”nya” ytan bakom idegranarna som varit intäckt av markduk under några år är nu också redo att planteras upp. Tulpanlökar förstås och för försommarfloret massor av fingerborgsblommor, praktnävor, trädgårdsnattvioler och aklejor. För sensommarfloret skall vi prova dessa fina små astrar, Aster lateriflorus `Horizontalis´, (inspiration från vår Englandsresa!) och till våren kanske vi även lägger till några stormhattar…

digitalisFingerborgsblommor har en förmåga att dyka upp på de underligaste ställen, gärna under bänkar eller matbord där en lång blomstängel absolut inte får plats! Tack och lov är de enkla att flytta. Hoppas att de vill bilda en färgglad djungel här på Buxbomsterrassen till nästa säsong!

hörnetVid vår lilla gräsmatta utanför Äppelträdgården var det också dags att ta bort en markduk. Förra året planterades ett japanskt körsbär här och under denna är nu jorden fullproppad av vita pingstliljor. Över dem är det planterat vitbrokig lungört som skall bilda en täckande matta kring trädets fötter och mot muren finns också en liten spetsbräken planterad.

pulmonariaUnderbara perenner! Bara att dela och du kan helt gratis fylla en ny bit jord av din trädgård. Det är bara det att det skall hinna göras också…Tja, nu vet ni vad vi kommer att göra i helgen, plantera, dela perenner och vinterrusta! /R

Annonser

One thought on “Bråda dagar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s