Plantering och delning

sgräverPlanterandet fortsätter i det milda novembervädret. En ny liten rabatt har blivit till utmed husväggen till vår nya utbyggnad.

ikrukorHär är nämligen en alldeles tom husvägg som bara ropar efter att bli inklädd med växter! Inspirerade av vår Englandsresa blir det ett lingonoxbär, Cotoneaster horizontalis, längst till vänster som skall spaljéras mot väggen och längst till höger står en helt ny bekantskap, en Styrax jap. `Fragrant Fountain´. Styraxen skall tydligen bli ett litet hängigt träd med doftande vita blommor som vi tänkte spaljéra upp mot väggen även den. Mellan dem hamnar en liten idegran, Taxus baccata, som skall formklippas på sikt.

färdigtRabatten kantas av kalksten och som marktäckare delade vi lite myskmadra, vintergröna och praktnäva. Dessutom fick vi lite tulpaner över som nog kommer att göra sig fint mot den vita väggen till våren.

färdigt2Uja, så ynkligt! Hoppas de växer på sig fort! Men det är i alla fall skönt att ha fått in något grönskande mot denna vägg.

somiscanthusPlanterandet fortsätter även på ytan bakom den stora Buxbomsrabatten. Jag berättade i tidigare inlägg om att denna plantering proppats med tulpanlökar samt med fingerborgsblommor, aklejor, trädgårdsnattviol, nävor och astrar. För att ytterligare öka på sensommarfägringen delade vi några av våra japanska gräs också som jag tror kommer att göra sig fint här.

delamiscanthusHär kan man inte vara finkänslig, rotklumpen är stenhård! När regnet började dugga senare den kvällen kändes det verkligen skönt att veta att alla tulpanlökar och alla våra nyförvärv hade kommit i jorden med nydelade perenner ordentligt planterade kring fötterna. Nu har vi verkligen anledning att drömma om våren! /R

 

 

Annonser

One thought on “Plantering och delning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s