Tillbakablick och framtidsdrömmar, del 1

vintervh

Hej på er allihop! Välkomna till ett nytt år med Trädgård med utsikt! Mitt huvud är fullt av planer och idéer för det kommande året och för att bringa lite ordning i virr-varret tänkte jag blicka tillbaka ett år för att se vad som faktiskt blev gjort 2014 och vilka möjligheter det har givit för 2015.

vhusisnököket

Det var helt klart de stora projektens år 2014 och det allra största var nog vårt växthusbygge. Hela förvintern hade ägnats åt att skrapa och måla gamla fönster och trots kyla och snö kunde vi inte hålla oss utan började så smått bygga på själva stommen redan i januari.

utsiktsterejklar

Tack och lov gav den värsta kylan snart med sig och redan i februari kunde vi börja gräva så smått. Växthusbygget fick vila lite för mer jord-relaterade projekt. Utsiktsterrassen behövde kopplas ihop bättre med den blivande Verandan och en smal rabatt anlades mot muren.

utsiktsterrabNågra veckor senare när snöklockorna redan stod i full blom borta i Äppelträdgården hade rabatten fått sin slutgiltiga form med en kant av begagnade betongkantstenar.

taxustersnöklockorI samma veva grävde vi ur och stenlade en annan terrass i trädgården. Vi hade länge funderat på en sittplats i Körsbärsträdgården och när nu en mild vinter gav lite extra anläggningstid passade vi på!

taxusterklar2Plattläggningen omgärdades med en liten idegranshäck i ryggen och en låg naturstensmur nedåt trädgården till. Nu är det bara att vänta på att växterna skall lumma till det hela lite…

perennplanteringApril bjöd på en hel del plantering också. De ytor som varit intäckta av markduk i ett år i Körsbärsträdgården avtäcktes tidigare under hösten 2013 och då planterades ett gäng narcisser. Nu var det dags för marktäckande perenner! I år är det dags att fortsätta detta projekt genom att avtäcka mer markduksytor och plantera upp med perenner och buskar.

sfixaringångbuxAnslutningen mellan Buxbomsterrassen och Körsbärsträdgården har varit lite otydlig och efter allt grävande hade vi nu fått ihop tillräckligt mycket natursten för att bygga ett litet murfundament som kunde markera övergången mellan de två rummen.

ingångbuxklarVad blir det i urnorna i år tro…?

verandanejklarOch så var det ju Verandan…Vår uppmurade ram fylldes med makadam och flis tidigt på året…

rmålarbibblan

…men det dröjde en bit in på försommaren innan vi kom igång ordentligt med fortsättningen. Taket, stolparna och väggarna målades innan det blev dags att börja förbereda för plattläggning.

verandaklarDet blev verkligen lyckat! Verandan blev direkt ett favoritrum, det gav svalka riktigt solgassiga dagar och den gjorde det möjligt att äta ute trots sommarregn och åskoväder. Här kan vi nu duka upp för riktigt många utan att behöva oroa oss för vädret!

Fortsättning följer snart! /R

 

 

 

Annonser

6 thoughts on “Tillbakablick och framtidsdrömmar, del 1

  1. Helt fantastiskt vad ni hunnit med, stora och rejäla projekt som verkligen gör stor skillnad. Och fantastiska bilder som vanligt som ger en bra översikt över vad ni skriver om.

  2. Tänk vad mycket ni gjorde 2014 och så fint det blev! 🙂 Inte minst växthuset, det blev verkligen pricken över i i er trädgård.
    Ska bli spännande att höra vad ni har för planer för 2015. Ska vi hålla tummarna för en tidig vår i år också?
    Kristina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s