Tillbakablick och framtidsdrömmar, del 2

verandan

Jag fortsätter med vår lilla årskrönika: Verandan och Utsiktsterrassen hann bli i hyfsat färdigt skick till vår öppna trädgårdsdag i samband med ”Tusen trädgårdar”, men mycket återstår ännu att göra.

inneveranda

Fönsterväggen på Verandan åt väster skall fodras på insidan, målas och förses med en fönsterbräda och en liten trappa upp till verandadörren skall byggas. Dessutom skall den andra delen av Utsiktsterrassen göras färdig, dvs på andra sidan om trappan.

bibblanmåladVår utbyggnad färdigställdes ordentligt utvändigt och just nu håller vi på för fullt med att färdigställa den invändigt. Tanken är att den skall fungera som kombinerat vardagsrum/bibliotek/kurslokal. Vi hade två mycket trevliga och lyckade trädgårdsdesign kurser i höstas och nu hoppas vi på att kunna erbjuda fler kurser med trevlig och inspirerande miljö både inne och ute! Datum, tid och ämne för kurserna kommer att läggas upp på bloggen efter hand, så håll utkik!

vhusvysydVäxthuset stod också färdigt till slutet av juni. Vid det laget var det dock så många känsliga tomater, basilikor och chiliplantor som behövde flytta in direkt och så mycket annat i trädgården att göra att inredningen i Växthuset inte hann bli riktigt färdig. Här återstår en del målning att göra och hyllor skall sättas upp under fönsterbrädorna. Belysning, el och möblering är några andra saker som behöver planeras och ordnas.

blivandblomsterbodOch så till det som inte alls blev färdigt… Blomstergården! Här återstår massor att göra, men vi hann faktiskt påbörja den lilla blomsterboden som skall fungera som en kombinerad arbetsbod för snittblommor/pottingshed/övervintringslokal. De uppmurade bäddarna är klara utanför, nu skall det till några bäddar med träkanter, sedan skall alla bäddar grävas ur och fyllas med jord och gödsel. Grusgångarna skall fixas till, vatten och el skall dras in i boden osv… och naturligtvis planerar vi för kurser i ämnet odla och arrangera dina egna snittblommor!

vy1

Detta var en liten redogörelse för vad som blev gjort i stort här hos oss under 2014. Vi ser nu verkligen fram mot trädgårdssäsongen 2015 och allt vad den kommer att innebära. Trädgårdens olika delar växer ihop allt mer till en tydligare helhet och vi känner därför att det i år är dags att göra den lite mer publik. Dels genom olika kurser, men också genom att hålla öppen trädgård några dagar under säsongen. Datum för dessa öppna dagar kommer snart att läggas upp här på bloggen. Kanske ses vi? /R

 

 

 

Annonser

7 thoughts on “Tillbakablick och framtidsdrömmar, del 2

 1. Så väldigt mycket ni har gjort, det börjar verkligen falla på plats. Kanske ett datum när klosterliljor blommar? Hade varit så roligt att se det live…

 2. Hej igen, Nu återkommer jag med en förfrågan om att besöka Er trädgård? Kan jag kontakta Er per telefon eller får Ni gärna ringa mig på 0730786337 kvällstid efter ca 19.00. Vi har möte på söndag med trädgårdsföreningen så det skulle vara toppen om jag kunde komma i kontakt dessförinnan.

  Med vänlig hälsning, Kerstin Johansson

  Skickat från min iPad

 3. Ska bli spännande att se projekten falla på plats under säsongen, så glad att ni delar med er av er trädgård här på bloggen. Vem vet, kanske kan jag komma iväg till er när ni har öppet och få se den i verkligheten också. 🙂
  Kristina

 4. Hej!
  Jag är fruktansvärt nyfiken på allt om era murar, vad ni har använt för material, hur höga de är (ungefär), hur/om ni har har förstärkt de högsta murarna, hur lång tid det tar ungefär att bygga osv. Vi har nämligen en brant slänt som skulle behöva lite tjusiga stödmurar för att 1)förhindra sättningar och 2)för att kunna få lite användbarare trädgårdsytor. Och era murar är ju så hisklans snygga så man skulle ju gärna vilja ha något liknande!

  • Hej!
   Alla våra putsade murar är gjorda av leca-block som fogats samman med murbruk. De varierar väldigt mycket i höjd, men den högsta muren är nog ca 2m. Hur lång tid det tar att bygga är ju otroligt relativt, men det är ett ganska lättjobbat material, går att såga i med en tigersåg och staplas på samma sätt som lego. När det gäller förstärkningar och annat byggtekniskt så följde vi de anvisningar som finns för materialet, i vårt fall kom både block och bruk från företaget Weber. På deras hemsida kan ni säkert hitta vad ni söker för just era murar.
   Lycka till!
   /Rebecca

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s