2014 års blommor, del 1

rarr2

För varje år som går fylls vår trädgård med mer och mer blommor och de har blivit allt viktigare för mig. De ger doft, färg och form både ute och inne och de är en ständig källa till kreativitet! Man kan snabbt skapa vackra konstverk, till nästan ingen kostnad alls, att ge bort eller till att göra ditt hem lyxigare än ett palats… Därför alla dessa planer på att ägna snittblommor ett helt eget trädgårdsrum där man kan skörda hur mycket som helst! Vi får väl se hur det går med detta under 2015. Här kommer en liten resumé över blomsterskapandet 2014!

arrpåbordHär blev det ett glatt litet vårarrangemang med Narcisser i olika färger, julrosor, pärlhyacinter, lungört, blad från akleja och några gröna kvistar bukettspirea.

färdigtdbakomNågra veckor senare var det tulpandags! Tulpanerna `Carnival de Nice´, `White Triumphator´ och en vinröd söt som jag tappat namnet på. Tulpanerna har sällskap av både vanlig förgätmigej (vit och blå) och Kaukasisk förgätmigej samt av mjukaste lammöra.

vårNär våren blev till försommar fick denna lilla ”blandade bunt” pryda vårt handfat. Blickfång är den fantastiska tulpanen `Hemisphere´ och som ljuvligt, försommar-pastelligt sällskap har dessa tulpaner violen `Columbine´, akleja, spansk klockhyacinth, brunnäva `Samobor´ och vit och blå förgätmigej.

syrenerFörsommaren betyder syrener förstås! Vita och lila bondsyrener ihop med skogsolvonets (sorten `Roseum´) limefärgade blombollar.

gularosorOj, oj, vid den här tiden fanns det så mycket blommor i trädgården att jag knappt hann med! Gult och vitt blir syrligt uppfriskande, här i form av den gula rosen`Harrisons Yellow´, klargul daglilja, nyutslagna blomställningar från plymspirea samt doftande, vita schersminblommor.

vallmoIbland är det enkla det allra vackraste. Denna perenna, halvfyllda vallmo har en intensiv rödorange färg och de ludna stjälkarna har en tendens att vrida sig i de mest fantastiska formationer. En vas fylld med dessa är något av det tjusigaste jag vet!

ropastaStora blommor till mäktiga blickfång saknas inte i juni. Pionerna `Karl Rosenfield´ och `Sarah Bernhardt´ ihop med blommande blå kryddsalvia och kungsmynta. Oj, vi har bara kommit till börja av juni ännu, fortsättning följer snart! /R

 

 

Annonser

4 thoughts on “2014 års blommor, del 1

  1. Härligt somriga och vackra blomsterarrangemang !
    Blir väldigt inspirerad att odla den rödorange vallmon till sommaren bara för att kunna plocka den till buketter !
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

  2. Å så bedårande vackert. Känns som en lisa för själen här i det snötyngda mörkret.
    Hurra för trädgården i Mute!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s