Bänkar på engelska!

lutyensNär vi for iväg på vår lilla Englandsresa i höstas var det framförallt en sak som vi ville undersöka lite närmare; Bänkar! Vackra och bekväma bänkar är nämligen inte bara en prydnad i en trädgård utan också den perfekta platsen från vilken man kan njuta av en speciell vy. En funktionell prydnad helt enkelt! Vi letade främst inspiration till bänkar för vår Äppelträdgård och till den blivande Blomstergården. Bänksiktet var inställt!

dixterutanryggOch nog fanns det inspiration alltid! De engelska trädgårdarna är fyllda av bänkar. Allt från den enklaste träbänk till de mest utmejslade soffor. Hantverket är oftast fantastiskt och placeringen noga uttänkt och ofta även utformad efter bänken så att den verkligen får ta sin plats i trädgårdsrummet.

dixterhörnStora trädgårdar med stora trädgårdsrum kräver stora bänkar. Tack och lov är vår skala lite mindre och mer hanterbar…

litenträgenombrutensissinghMen visst finns det små bänkar också. Vilken uppfinningsrikedom och vilket hantverk!

litenträsissinghurstDetta är en av mina absoluta favoriter. Som en generös fåtölj, både vacker och bekväm! Definitivt en inspiration för en bänk till Blomstergården.

växtbänksissinghHär finns knasigheter också! Här är en liten skapelse som är ihopmurad av lite diverse fundament och tegelstenar och sitsen är planterad med någon slags kamomill. Denna typ av gräsbänkar ger en tydlig blinkning till medeltiden och skulle egentligen passa ganska bra i Äppelträdgården. Tyvärr är de dock inte särskilt trevliga att sitta på. Hur fin dag det än är blir man ändå blöt om baken…

stensissinghDå tror jag mer på en klassisk stenbänk som den här. Kanske något enklare, något i natursten till Äppelträdgården…?

kyrkbänkInspiration fanns inte bara i trädgårdarna. Om du är i England, missa inte de små bykyrkorna! De är fyllda av vackert hantverk, som den här fantastiska lilla bänken, och ofta ståtar de dessutom med otroliga blomsterkompositioner.

bodiaminneKyrkbänkarna har även inspirerat till ”utebänkar”. Jag gillar den lilla fina detaljen som formar bänkens små ben, något att lägga på minnet…

våregenVi blev så inspirerade av de engelska bänkarna att vi redan gjort en inomhus! Det blev en ”kappvägg” med en liten smal bänk under som nu pryder hallen i källaren (som vi just nu håller på att inreda). Bra träning inför trädgårdsbänkarna! /R

Annonser

3 thoughts on “Bänkar på engelska!

  1. Verkligen inspirerande! Har en massa grånat virke efter att vi rev den gamla altanen vid snickarboden – måste kolla om något av det går att använda till en bänk. Inser att vi har alldeles för få fasta bänkar i vår trädgård!
    Ha det gott! /Laila

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s