Snöklocksplockning!

rståendeIbland känns namnet ”Snöklocka” mycket mer träffande än ”Klosterlilja”… 0- gradigt, en isande vind full med blöta snöflingor och en himmel gråtung som bly, inte direkt vanligt blomsterplockarväder! Men när man tålmodigt väntat hela vintern på blommor kan inte ens detta väder stoppa mig. Bara att pilta på sig och styra stegen mot Äppelträdgården som nu är fylld av vita snöklockor (Leucojum vernum).

vyklockorMorgonen dagen innan var betydligt trevligare, men då fanns det ingen tid till att plocka blommor…

rsitterTrots det bedrövliga vädret och mina blåfrusna fingrar kan man inte undgå att fascineras över dessa skira, utsökt vackra små blommor. De ser så ömtåliga ut, så perfekt vita, trots leran och kylan omkring dem. Det är nästan som om antalet gjorde dem starkare! Kanske är det därför de verkar så oberörda av vädret, det känns lite som att sitta mitt i en samling glada kamrater. Jag skulle inte bli helt förvånad om de började sjunga allsång tillsammans!

klockornäraSå vackra de är! Och då har de bara börjat! Många fler är på väg upp ur den blöta jorden.

rmbigträdbakomAtt plocka blommor i lätt snöstorm är trots allt ett ganska trevligt göra och när mina fingrar väl tinat upp igen hade jag många vaser att fylla! I nästa inlägg skall ni få se lite hur det blev…/R

Annonser

10 thoughts on “Snöklocksplockning!

 1. Det måste vara optimala förutsättningar på just den här platsen för snöklockarna att trivas – helt UNDERBART med så många och vilken rikedom att bara kunna gå ut och plocka !!
  Fantastiska bilder !
  Ha det så gott !
  kram/Isa

 2. Vackert som en klosterträdgård! Tänk den som hade det så. Marsväder är ju dock marsväder, så var det här i söndags hela dagen och igår eftermiddag bara regn och så lite förkylning på det. Ja,ja. Men plocka blommor i snön är ganska fantastiskt.
  Luna

 3. Såå vackert med snöklockorna, jag blir alldeles tårögd! Vilken fantastisk rikedom och tack för inspirationen! Är det ni som har satt lökarna, eller är de ett arv?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s