Vår inomhus!

trevaserDet var inte bara snöklockor jag fick med mig in från snöyran i helgen! Julrosor, krokusar och snödroppar blev det också och nu fyller de våra rum med vårlycka!

snöklockaEn liten vas med snöklockor på handfatet får vilket badrum som helst att kännas rent och vackert!

krokus

Vem blir inte glad av en sådan här liten vas på nattduksbordet? Även om krokusen är stängd när du plockar in den kommer den snart att öppna sig i rumsvärmen.

julrosSmå, duniga klematisfrökapslar ger den vanliga julrosen, Helleborus niger, en mjuk och gosig bakgrund. Många tycker att den vita julrosen ofta ser lite sjaskig ut, den blir lätt smutsig och lite skamfilad, men jag tycker inte att det gör så mycket. Blomformen är trots allt fantastisk och de rosatonade knopparna är super-söta. Julrosor slokar lätt i vas om man inte ”skållar” dem lite först. Jag brukar sänka ner nederdelen på de köttiga stjälkarna i kokhett vatten ca 30 sek innan de hamnar i vasen.

helagängetTidiga vårlökar är ofta ganska små och kortstjälkade och det kan vara svårt att få till större arrangemang. Istället kan man göra ett arrangemang med många små vaser! Gärna i lite olika storlekar och material. Placera dem där de syns ordentligt så att du kan njuta av våren även om du måste vara inomhus. Lite som en egen paradisäng! /R

Annonser

One thought on “Vår inomhus!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s