Vårgöra!

kökstdgödselVilken underbar helg vi har haft! Soligt och i lä från vinden riktigt varmt. Gödslingen av rabatter och köksbäddar är nu avklarad vilket känns fantastiskt skönt. Nu är det bara för grönskan att komma upp!

rostergödselVi gödslar med en blandning av hästgödsel (från våra snälla grannar!) och kompost som vi försiktigt skyfflar ut i rabatterna. Blandningen myllas inte ner, det jobbet lämnar vi åt maskarna. Rosorna får också en giva hönsgödsel kring fötterna för att orka blomma ordentligt.

rosskottPå Kryddterrassen har våra Gallicarosor under åren bildat en hel del sidoskott som nu nästan börjat ta över hela rabatten. Dags för rensning! Jag gräver upp skotten med så mycket rötter som möjligt för att sedan kunna kruka in dem.

inkrukatDet blev ett helt gäng med nya små rosbuskar! Även den mörka mossrosen `Nuits de Young´ har spridit sig glatt så den fick också hamna i kruka. Några extra rosor kan ju alltid vara bra att ha och överskottet tänkte vi kanske sälja under våra öppna trädgårdsdagar. Vi får väl se om de tar sig.

fikaÅrets första trädgårdsfika intogs mitt i ett hav av blommande snöklockor! Längst in i Äppelträdgården finns en liten vindskyddad plats under en hassel och här blev vi sittande länge med näsorna i solen och med binas dova surr omkring oss.

kakfatSämre kan man ha det! /R

Annonser

6 thoughts on “Vårgöra!

 1. Er fantastiska snöklocksäng kan man inte se sig mätt på !
  Såg en liknande på bild i helgen under en trädgårdsföreläsning med Lennart Fredriksson från Vadstena Botanicus. Bilderna var från Vadstena kloster och kallades klosterliljor.
  Vilken lycka att få fika mitt i allt det vackra !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

 2. Åh, så härligt att äntligen vara igång med trädgårdssäsongen, vilken lycka! och vilken dröm med snöklockorna. Tänk att ha så många att man kan plocka utan att det märks!
  Kram
  Cathrine

 3. Underbar vårkänsla i bilderna, man nästan känner solen! Jag fick också ut gödsel i helgen, men det fick bli ”straight” eftersom jag inte har så mycket kompost att ta av 🙂
  Kram
  Elin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s