Växthusstädning!

påbörjadNu har jag äntligen lyckats tömma Växthuset på grejer från förra året. Nästan alla terracottakrukor med kryddor och annat övervintrat har fått komma ut och gammalt skräp har sopats bort.

inneDet börjar bli bråttom att få i ordning allting för nu finns det massor av små plantor som bara väntar på att få komma ner till Växthuset! Myrten och rosmarin får stå kvar ett tag till så att de slipper de kalla vårmornarna.

öppendörrJag börjar med att torka av fönsterkarmar, fönsterbrädor och väggytor med såpa och sedan är det dags för fönsterputsning! Lycka att ha ett växthus! Det är visserligen tusen och en saker kvar att göra på inredningen, lister borde sättas upp, väggar borde målas osv, men det får helt enkelt vänta. Just nu tänker jag bara vara glad över att vi faktiskt har vårt Växthus och att det fungerar att driva upp plantor i!

vyöstMed alla sommarblommor till den blivande Blomstergården kommer Växthuset snart vara fullbelamrat och då kommer det varken att finnas tid eller plats att pyssla med interiören, den kanske helt enkelt får vänta till hösten… /R

 

6 thoughts on “Växthusstädning!

  1. Hej och tack för underbar blogg med väldigt många bra och handfasta tips. En fråga- Hur gör du med värmen i växthuset, täcker du över sådderna med fiberduk när det väntas minusgrader eller har du frostvakt etc. ? Jag har också ett växthus på 15 kvm men har inte riktigt kommit igång att förså där just pga. ev. frost. Ha de härligt i vårsolen Inger

    • Hej Inger!
      Vi har ännu inte skaffat oss någon frostvakt utan jag täcker över plantorna med fiberduk om det väntas minusgrader. Det beror ju lite på vad du tänker odla, grönsaker är oftast känsligare för dramatisk temperaturförändring (de kan gå i blom vilket gör dem trista att äta…) än vad sommarblommor är. De få grönsaker som redan har såtts får alltså stå kvar inne i köksfönstret ett tag till medan sommarblommorna hamnar i Växthuset. En termometer som kan visa lägsta och högsta temperatur under dygnet kan vara bra att ha…
      /Rebecca

      • Hej igen, tack för svar. Då kör jag på med mina perennodlingar och chilin samt djungelgurkan får stanna inne och jag har ju faktiskt både frostvakt och kupévärmare så det skall ju gå bra. Kommer på er öppna trädgård under sommaren, skall bli så kul att se allt ert fina i verkliga livet. En liten fråga till när du har tid- vilka plantskolor brukar ni handla ifrån i Varbergstrakten ? Med vänlig hälsning Inger

      • Vi handlar gärna på Höråsens Plantskola som inte ligger så långt ifrån oss (strax utanför Tvååker), där finns mysig trädgårdsmiljö och väldigt trevlig personal! Välkommen på våra öppna trädgårdsdagar!
        /Rebecca

  2. Hej!
    Jag har följt r blogg i flera år och den makalösa förvandlingen ni gjort. Nu ska jag äntligen göra om min egen köksträdgård och eftersom er är drömbilden måste jag fråga. Hur har underlaget med grus fungerat? Jag vill gärna ha det, men mannen tror att det blandar sig med kompost när man spiller och inte kommer bli bra. Han vill därför lägga plattor som golv istället (dyrt o mycket jobb) Så vad säger ni?

    Stort tack på förhand!

    • Hej Malin och tack! Kul att vi kan inspirera! Vi är väldigt nöjda med vårt grus i vår köksträdgård. Naturligtvis är det ju inte bra att spilla ut jord och gödsel på sitt grus så är man en yvig personlighet kanske plattor är att föredra, men hos oss går det som sagt bra. Vår Köksträdgård är väldigt solgassig vilket också är en förutsättning för att ogräs inte skall börja växa i gruset, i skuggigare lägen fungerar annars plattor bättre. Kan ni inte bestämma er kan man ju alltid börja med grus och se hur man trivs med det och fungerar det inte så är det bara att lägga plattor ovanpå…
      Lycka till! /Rebecca

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s