Omskolning i Växthuset

vhusisnöJag har inte särskilt mycket tålamod med vädret just nu… Stora, blöta, kalla snöflingor slaskar ner från skyn och våren känns långt borta!

såbordDet är en sådan här dag man bör spendera i sitt växthus. Trots det grå vädret utomhus känns Växthuset så ljust och trevligt som om det vore den klaraste solskensdag. Det är nästan som ljusterapi!

sålådaOch här inne har jag tack och lov massor att göra! Plantorna i mina överfyllda såbrätten behöver skolas om till egna små krukor.

brätteOch många sådder har det redan blivit. Men för en gångs skull har vi faktiskt plats för dem tack vare Växthuset! Nu får vi bara hoppas att Blomstergården där de flesta av dessa sommarblommor skall planteras hinner bli färdig i tid…

såbord2Det är verkligen ett härligt göra att pyssla om de små plantorna medan snöregnet smattrar på taket ovanför. Den grådisiga dalen utanför känns långt borta här inne i ljuset bland alla de små illgröna sådderna och vårkänslan kommer långsamt smygande tillbaka. Jag läser belåtet på de vita etiketterna: Zinnior, tagetes, blomstermorot, ettårig stockros, nejlikor, blomstertobak, astrar…. För mitt inre står de redan alla i full blom i lagom raka rader, redo att skördas till buketter och vaser! /R

 

Annonser

6 thoughts on “Omskolning i Växthuset

  1. Så mysigt att stå där inne undan regnrusket! Tack för en mycket inspirerande kurs och trädgårdsdag, som jag har ritat och ritat =) Nu väntar jag bara på att tennisarmbågen ska ge med sig så ska spaden i jorden!

  2. Vad härligt! Det skulle vara roligt att få läsa lite mer om hur ni gör med era frösådder, när och hur ofta ni skolar om, vilken storlek på krukorna etc. Glad påsk!

    • Oj, oj, då blir det nog en hel roman! Vi sår ju allt från penséer till chili och olika plantor har olika krav, men generellt kan man säga att man bör skola om en frösådd när den fått sina första karaktärsblad. Storlek på krukor avgörs mest av vad som finns till hands och hur fort det lilla skottet växer, vi sparar gamla plastkrukor från år till år. Det svåraste är nästan att bestämma sig för hur många plantor man faktiskt behöver och inte spara fler än dem, annars har man snart ett fullt växthus och inga krukor…
      Glad Påsk!
      /Rebecca

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s