Omkrukning och första grillningen för säsongen!

bordetUnder den varma helgen som varit passade jag på att kånka ut alla de plantor som övervintrat under tak. De flesta av dessa plantor är kryddväxter och de är egentligen inte så känsliga för kyla, men terracottakrukorna som de står i är desto ömtåligare.

spadeMyntor av olika slag är fantastiska doft- och smakspridare men de är tyvärr också ganska bra på att sprida sig själva. Att plantera dem direkt i en rabatt slutar nästan alltid med att myntan tar över, så av egen bitter erfarenhet odlar vi dem numera i krukor.

rötterOch, tja, efter en säsong kan det se ut ungefär så här i krukan! Definitivt dags att kruka om! Med milt våld lyckas jag krångla ut klumpen och sedan är det bara att riva, slita och hacka med spaden tills man lyckats få isär någorlunda lagom bitar.

pepparmyntaNy jord och flera nya krukor. Det blev så många sticklingar att jag kunde kruka in till vår ”Plantskola” (där vi förvarar reservplantor och plantor till försäljning under öppna dagar…) också.

stenotrappDe övriga kryddorna behövde bara putsas lite och vattnas förstås…

matÄntligen en varm och skön kväll! Vi drar lyckliga igång grillen och inser att vi faktiskt kan sitta ute även om temperaturen sjunker fort. Nästan ute i alla fall. Vi tänder ljus i Växthuset och sätter oss ner mitt bland frösådder, fiberduk och vattenkannor medan den mjuka vårskymningen sänker sig över trädgården.

vhusetDet känns fantastiskt att kunna sitta i tjugogradig värme och äta trädgårdsgrillat trots att det bara är tidig april! Efter en stund får vi stänga dörrarna men värmen stannar kvar och medan landskapet försvinner i nattmörker utanför sitter vi kvar och pratar, planerar och drömmer ihop. Det känns lite som att sitta i en fyr, ett lysande rum av glas mitt ute i åkerhavet…/R

 

Annonser

One thought on “Omkrukning och första grillningen för säsongen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s