Säsongens första vattenblänk!

 

fågelbad

Som en stor Dry Martini står fågelbadet och väntar på törstiga fågelgäster.

Utanför fönstret hör jag hur det regnar, precis som igår och som i förrgår. Lite typiskt eftersom jag tänkte skriva ett inlägg om vatten i trädgården…. Helgens varma soliga väder satte igång tankar om fontäner, fågelbad och allt annat som porlar och blänker i solens sken. Det var alltså hög tid att ta fram vårt stora fågelbad och ställa ut det på sin plats på Rosenterrassen. Egentligen fungerar det inte alls som ett fågelbad, det är alldeles för djupt. Trädgårdens småfåglar får i stället för att bada nöja sig med att sitta på kanten och släcka törsten – inte helt oväsentligt en varm dag för en liten pippi! För att ändå kunna erbjuda svalkande bad för dessa mindre fåglar har vi på gång ett nytt grundare bad i Äppelträdgården. Mer om det vid ett annat tillfälle.

fontän2

Fontänen är igång!

Ett kärt vårtecken hos oss är när vi hör porlet från fontänen på Kryddterrassen. Det är alltid lite pyssligt under vintern med sladdar, slangar och rör som ska tas in eller på annat sätt skyddas mot vintern is och kyla. När man väl samlat ihop alla delar och fått dem på plats är det spännande att se om vattnet flödar som det ska…

munstyckeJodå, ett stilla porlande flöde – precis som det ska vara!

Under någon av vinterns mer stormiga dagar blåste hela fontänen ner med staty, urna och allt. Som tur var gick inget sönder, så vi kan nu se fram emot ytterligare en säsong med vår lille ”Waterboy”.

Andra vårtecken med vattentema är förstås när vi slår på vattnet till våra utomhuskranar, kanske särskilt lejonkranen över vasken i uteköket. Efter fyra säsonger utomhus ser lejonet ganska grått och medtaget ut. Lite väl mycket patina kanske..

lejonkran

Går det att få liv i denna tro? 

lejonkran2Lite mässingsputs så är vi igång igen!

fontän

Trots det kalla regniga vädret som fått våren att stanna av känns det ändå som vi nu kommit lite närmare ljumma sommarkvällar. Jag vet att vi kommer att kunna höra porlet från fontänen en het sommardag på Kryddterrassen. Jag vet också att vi kommer att kunna skölja nyskördade grönsaker i uteköket till någon av sommarens utomhusmåltider. Det är bara en tidsfråga, snart är vi där…/S

PS: Om ni gillar lejonkranen finns den att köpa i vår webshop!

Annonser

One thought on “Säsongens första vattenblänk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s