Majpyssel i Körsbärsträdgården

taxusterDet är härligt att vara bland alla nedregnande blomblad just nu så jag ser till att ägna lite extra tid åt Körsbärsträdgården. Ytor som legat under markduk i något år är nu redo att avtäckas och jorden under är härligt ogräsfri. Dags att fylla med perenner!

näraperennDet fina med perenner är ju att de hela tiden blir fler om man delar dem. På det viset behöver man inte ruinera sig varje gång det skall göras en stor, ny plantering! Utmed den lilla trampstensgången blir det röda stjärnflockor, stora blåklockor, gulltörel och givetvis aklejor. Jag kompletterar med köpta vita höstanemoner, några julrosor och gräset Calamagrostis brachytricha. Mellan trampstenarna skall det delas och planteras ormöga.

näraperennbakomtaxusBakom den lilla idegranshäcken planterar jag vita stjärnflockor, Calamagrostis brachytricha, träjon och vanliga gröna silverax.

utblnarcisserJag passar också på att klippa av överblommade Narcisser så att de inte ägnar för mycket kraft åt att sätta frö, utan istället drar ner näringen till löken. Det är lite pyssligt, men det ser genast mycket trevligare ut i rabatterna igen.

camassiaNär de vissna Narcisserna försvann framträdde dessa knoppar mycket bättre. Det är Camassior, redan över 60cm höga och snart redo att slå ut med sina lysande blå stjärnblommor. Mera blomsterlycka väntar snart! /R

 

Annonser

3 thoughts on “Majpyssel i Körsbärsträdgården

 1. Skulle också behöva täcka min kirskålsodling i några år… däremot är stjärnflockorna bra motmedel mot ogräs, de självsår sig i massor och täcker det mesta 🙂 jag rensar tyvärr bort hundratals bebisar varje år… vill ju inte ge bort småttingar med kirskål på köpet…
  Är det kopparhäggmispel du har till höger på första bilden? Jag har äntligen bestämt mig för att plantera några sådana på framsidan. Har du erfarenhet av dem?

  Nu hägrar trädgården för resten av dagen!
  Kram och ha det gott där ute i maj,
  Cathrine

  • Nej det är vanlig prakthäggmispel, Amelanchier lamarckii, som du ser på bilden. Om man hjälper den att stamma upp sig med lite beskärning så blir den som ett litet träd med tiden.
   Ha det gott!
   /Rebecca

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s