En medeltida lustgård på Varbergs fästning: Gräs!

_MG_3137På fästningen har det nu blivit dags för gräsutrullning! Det är verkligen fantastiskt vad lite grönt kan göra för ett rum!

_MG_3441Den stora gräsytan på ”Gräsgården” kommer vi att dela upp i fyra lika stora rutor med en korsgång i mitten, men för enkelhets skulle börjar vi med att lägga hela ytan med gräs. Den lilla runda gräsbänken i Gobeläng-rummet har fått en sittdyna av backtimjan och mitt i står nu en liten vispig kopparhäggmispel. Den får representera det blommande fruktträdet! Jag tror att den är tuff nog att klara de salta virvelvindarna på platsen.

_MG_3448Nedanför den runda ”backtimjanbänken” har vi börjat lägga sten så att man kan komma fram till den genom gobeläng-planteringarna. Man tager vad man haver och i det här fallet betyder det gammalt tegel och kullerstenar!

_MG_3443I hörnet på Ängs-rummet skall det också stå ett litet träd…

_MG_3455Det är en liten prydnadsapel `Professor Sprenger´ som om våren skall bli ett moln av skir äppelblom och om hösten fylld av små äpplen för fåglarna att äta. Gräs har nu också lagts på gräsbänkarna och nu gäller det bara att vattna, vattna! Snart är det dags för spaljésnickerier och pergola och för ännu mer plantering… Återkommer med mera! /R

 

Annonser

4 thoughts on “En medeltida lustgård på Varbergs fästning: Gräs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s