Buxbomsklippning!

rklippermutsiktSå var det dags för buxbomsklippningen igen. De nya gröna skotten har nu vuxit ut ordentligt och våra buxbomar ser ut som lurviga mjukisdjur som inte bildar någon vidare kontrast till de lika yvigt lurviga rabatterna runt omkring!

vypyramidbuxterKontrasten mellan det strikt hårdtuktade och de frodiga rabatterna är väl aldrig så viktig som i juni då växtkraften verkar vara på sin topp!

rklipperruta

Jag har alltid tyckt om att klippa buxbom, det är en utmaning som kräver full koncentration, det enda du kan tänka på är att överföra formen från hjärnan till saxen. När man är färdig är det inte bara buxbomen som blivit fin, det ser ut som om man gett rabatterna runt omkring ett ansiktslyft också…

vywisteriaDen ”lilla” buxbomsbollens prydliga nyfrisering får den stora bollen att se ut som en skäggig hippie! Det skall åtgärdas… Härligare arbetsmiljö får man leta efter, i luften hänger tunga dofter av blåregn och syren.

pyramidbuxterNu är vår trädgårdsentré nästan helt hemlig, övervuxen av vitt blåregn som i år faktiskt är fullt av låååånga vita klasar som snart skall till att slå ut. Även innanför entré är gången nästan dold av jättedaggkåpa, aklejor i många färger och limegrön hosta och över alltsammans blommar våra blomsterkorneller och skogsolvon.

krukaobuxmolnDet är en knasig säsong, kallt och bedrövligt, men kylan har åtminstone bromsat upp blomningen lite så att man hinner njuta av den. Förra året var vi mitt upp i rosenblomningen så här års, nu har inte ens luktpionerna slagit ut än! Kanske kommer de att blomma precis samtidigt i år…? Glad midsommar! /R

Vill du läsa mer om hur vi klipper vår buxbom? Läs mer HÄR!

Läs om hur vi gjort för att undvika buxbomssvampen HÄR!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s