Från Rosenterrassen med kärlek

vynorrÄntligen några hyfsade sommardagar och kvällar! Trädgården är fylld av ljuvligheter och kanske allra mest på Rosenterrassen. Efter den långa väntan på sommaren börjar nu allting att blomma samtidigt här, luktpioner och rosor, kungsljus, vallmo, lavendel, gurkört och lammöron. En enda stor härlig röra!

vyöstMen aklejor, irisar och trädgårdsnattvioler har i alla fall blommat över och dessa klipper vi nu ner och kör till komposten. Det är ett roligt pyssel bland rosor och pioner och när de gamla fröställningarna väl kommit ut ur rabatterna får terrassen ett helt nytt utseende. Det är som om planteringarna sträcker lite på sig, de ser tjusigare ut och färgerna kommer mer till sin rätt.

charlesDenna bråkiga säsong har ju inte bara varit kall utan också eländigt blåsig. Rosorna har bundits upp i omgångar och det har riktigt skurit i mitt trädgårdshjärta när nyutslagna knoppar kastats hit och dit i vindarna och rivits sönder av sina egna taggar…

sbinderuppNu är det äntligen helt stilla och vi hoppas att `Charles de Mills´ (den i rosa, inte snyggingen i mitten….!) inte skall behöva bindas upp fler gånger…

spysslarKonstigt nog står våra gigantiska kungsljus nästan raka som just ljus trots väder och vind. De är verkligen mäktiga där de liksom står i givakt bland alla rosorna.

köketSer ni vilka spännande blomknoppar som är på väg upp ur palmliljorna? Nästan som jättestora sparrisar!

verandanDe franska kungsljusen, Verbascum chaixii, har också börjat sin blomning så smått. Här blandar de sig så vackert med mossrosen `Nuits de young´ och miscanthusgräset `Morning light´.

vymotbuxEn ljuvlig trädgårdsgång att strosa på!

köneginvondSå med kärlek från Rosenterrassen hoppas jag att ni njuter i era trädgårdar lika mycket som vi! /R

Annonser

11 thoughts on “Från Rosenterrassen med kärlek

  1. Med en så vacker trädgård som den i Mute går det väl inte annat än att njuta. Men asfaltsgården med dess rosor är ganska OK också.

  2. Helt underbart! man blir härligt inspirerad av att följa era upptåg och att få följa med i eran trädgård från mån till mån. Den är lika fin som den var i mars, fast bara lite mer av Allt hihi
    :)) Ha en mysig sommar! VH/ Helene

  3. Jag tycker gult är fult, jag tycker kungsljus ser ut som ogräs, men! Det ser så fint ut på dina bilder att jag inte tänker klippa bort mitt kungsljus, han får vara kvar, han behöver bara några kompisar för att kunna visa upp sin charm.

  4. Ping: Yellow and orange | poppyporn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s