I lugnet efter Öppen Trädgård!

arrivhusVäderutsikterna för vår öppna trädgårdsdag i söndags var verkligen deprimerande. Regn hela dagen, 13 grader och kraftig blåst från väster. Den här gången blir vi nog i alla fall helt själva i trädgården! Men återigen, fantastiska trädgårdsmänniskor! Ännu mer påpälsade än förra gången kom de traskande nerför trädgårdsgången, från öppningsdax till stängning. Det fikades, skrattades och pratades!

kryddmotrosterSå här dagarna efter vilar ett nöjt lugn över trädgården. Trädgården vet att den visade sig från sin bästa sida, trots det eländiga vädret.

fruktobärterJag njuter av stillheten och tänker på söndagens alla roliga möten. Det är skönt att bara få släntra runt så här en stund, förstrött fingra lite på en klotlök, borra näsan i en ros och smaka på ett hallon.

motbuxterDet finns inte mycket spår efter söndagens många besökare, bara lite mer grus än vanligt i trapporna och kanske lite mer nedtrampat gräs än vanligt i Körsbärsträdgården. Lite kusligt är det allt att öppna upp något så privat som sin egen trädgård, men än så länge har det varit en mest positiv upplevelse.

kbKörsbärsträdgården ligger lugn och grön och i Äppelträdgården snöar honungsrosens vita kronblad till marken. Det är snart dax för äpplena att ta över!

rosolavendelDet finns faktiskt en höstkänsla i luften, trots att rosor och lavendel fortfarande doftar i kapp!

teRegnet kommer tillbaka och vi dricker te i Växthuset med överblivna kardemummabullar. Vi fortsätter prata om söndagen med regnet smattrandes mot rutorna och Växthuset fullt av kaprifoldoft från arrangemanget på bordet.

Tack alla glada trädgårdsbesökare för denna säsongen och hoppas att vi ses igen! Och många tacksamma kramar till våra kära volontärer!!! /R

Annonser

4 thoughts on “I lugnet efter Öppen Trädgård!

  1. Ni har verkligen en fantastisk trädgård, tyvärr så avstyrde vi besöket på grund av vädret, men hoppas verkligen att ni vill öppna upp nästa år. Tror nog att vi kommer hitta massor utav inspiration hos er till vår sluttande trädgård med utsikt.

    Vi får nöja oss med inspirerande bilder från er och satsar på ett besök i framtiden.

    Varma hälsningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s