Skörd och en underlig hybrid

kökstdvyvKöksträdgården har verkligen inte gillat denna sommar! Nu börjar den tjurit komma igång så smått och vi kan skörda både det ena och det andra. Till och med pumporna har börjat ranka iväg! Vi inser att för en sådan här blåsig sommar är våra staket inte tillräckliga, mer växtsnår behövs på utsidan! Kanske blir det plantering till hösten…

vitllöksbåtnorrVitlöken har dock inte haft några problem med väder och vind. Den har tuffat på och vuxit sig stor och kraftig, kanske har det tagit lite längre tid än vanligt bara. Nu har den klyftat sig och då är det dags att ta upp den och lägga den på tork.

vitlöknäraVilka snyggingar! De skall nu få torka ordentligt i Blomsterboden innan jag flätar dem och tar in dem.

hybridOch så en helt annan sak! Vår fina lilla hybrid! Vi har nämnt den tidigare och ni som var här i söndags kanske såg detta knasiga lilla kungsljus bland de andra.

hybridnäraDet verkar som om det är någon slags korsning mellan det franska kungsljuset, Verbascum chiaxii och jättekungsljuset, Verbascum olympicum. Det har nämligen det franska kungsljusets lila mitt och höjd och jättekungsljusets gula färg och stora blomställning. Knasigt!

hybridvyTänk vad små, små insekter kan åstadkomma! /R

Annonser

2 thoughts on “Skörd och en underlig hybrid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s