Augustistämning

vhusTrots att både rosor och sommarperenner dröjer sig kvar finns det ändå en tydlig augustistämning i luften. Det finns ett lugn i trädgården nu, typiskt för sensommaren, som säger att nu är showandet över för i år. Nu behöver inget vara perfekt och piffigt längre, nu kommer mognad och överflöd och då är det ingen som bryr sig om detaljer längre. Tid att bara njuta av sin överdådiga sensommarträdgård!

buxtervyOch överdådig är den verkligen! På Buxbomsterrassen har dagliljorna börjat tända sina blomsterstjärnor i rostrött och gult.

vybuxterÖver vår lilla trädgårdsentré blommar jackmanii-klematisen i dovt lila och hortensian `Annabelle´ lyser i vitt och lime.

hortensiorDe gör sig verkligen fint mot Buxbomens mörka gröna…

vitavwerbascumNere på Rosenterrassen står kungsljusen fortfarande i sin prakt och det vita franska kungsljuset blandar sig med det vitrandiga japanska gräset `Morning light´. Om morgonen är det ett sådant hummande och brummande här att det nästan är öronbedövande. I vår trädgård saknas i alla fall inte pollen och nektar för insekterna tänker jag belåtet för mig själv…

rosterrabnäraHär har kungsljusen sällskap av phlox, blå bolltistel och härligt duniga skyar av rosa älggräs.

rosterrabMan får inte nog av Rosenterrassen just nu… Mera kungsljus och bakom dem rosa höstanemoner!

kryddterKryddterrassen i kvällssol är också svår att slita sig från. Kungsmyntan, lavendeln och klotlöken lockar till sig massor av humlor, bin och fjärilar. Slår man sig ner en stund på trappan dröjer det inte länge innan man får sällskap! Ett gäng fjärilar fladdrar ner och sätter sig bredvid eller på dig och brer ut vingarna för att fånga den sista värmen innan solen försvinner bakom ekarna i väster. Ett trevligt litet möte mellan helt olika varelser som på något sätt ändå trivs på samma plats…! /R

 

Annonser

2 thoughts on “Augustistämning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s