Svartkål och dahlior

vyblomstgmotvhusNu är Blomstergården precis som den skall vara! Packad av färger och former! Att få ha ett trädgårdsrum helt ägnat åt blommor är verkligen lyxigt och det räcker att bara gå förbi för att fyllas med inspiration för kommande blomsterprojekt.

vystoliblomstgOch att det blev tjusigt redan i år! Det enda som inte täckts in ännu är planken, men bakom allt myller av dahlior och ettåringar kämpar klätterrosorna på…

svartkålDen vackra svartkålen inspirerar mig denna gång och jag tänker mig att matcha ihop den med en tjusig aprikosfärgad dahlia som heter `Preference´.

alltpåplatsArrangemanget är till Växthuset och i våra vas-gömmor har jag återupptäckt denna vackra vas/skål. Eftersom den har samma ovala form som vårt nya växthusbord blir den nog fin här…

ivasNu när det är så varmt ute måste Växthuset vara öppet rakt igenom med en hel del vindilar som följd. Alltså är det viktigt att arrangemanget står stadigt! Denna gång använder jag mig av en blomsterhållare i glas som är så tung i sig själv att den inte kommer att rubbas av vindar. Bara att sätta igång!

färdigt2Jag älskar hur väl de stora vallmokapslarna tar upp vasens metallfärg, de ser nästan konstgjorda ut! För att ge de underbara dahliorna en mörk bakgrund har jag använt mig av svartkål och blad från dahlian `Bishop of Llandaff´. I övrigt finns det limegröna tobaksblommor `Lemon tree´, italienskt darrgräs samt några blomskyar från blomstermoroten `Dara´.

vyhelaarrvhusHoppas ni njuter av värmen! /R

Annonser

10 thoughts on “Svartkål och dahlior

 1. vilken underbar trädgård, otroligt vacker blomsterprakt …
  och ert växthus är så vacker
  vilken underbar blomsterarrangemang du har gjort, inte behöver man alltid ha höga vaser det går lika bra med skålen som du har och som är jättevacker

  • Å, vet inte om det är så mycket fusk där, bara skönt att slippa vara beroende av något man hela tiden måste köpa. Det går faktiskt precis lika bra utan, det är nog bara en vanesak…Tack för den fina komplimangen!
   /Rebecca

 2. Jag blir så glad av att se Dina blomsterarrangemang. De är så vackra, liksom hela Er trädgård. Ella Johansson.

 3. Läser din blogg regelbundet, aldrig kommenterat, men den här buketten alltså… WOW! Ljuvlig med det aprikosa och mörka tillsammans!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s