Utsiktsterrassen del 2 tar form!

barajordVarför ligga på stranden när man kan stå på en solstekhet terrass i 30 gradig värme och hacka i en dammig, betongliknande massa som skall föreställa jord? Nördigt så det förslår, men nu har vi äntligen tagit tag i den sista ofärdiga delen av vår terrassträdgård!

nyttplankDet handlar om den andra delen av Utsiktsterrassen, på andra sidan om den stora trappan ner till Kryddterrassen. Mitt emot trappan sticker taket på Blomsterboden upp och nu har vi också gjort ett litet lågt plank som omgärdar rummet åt norr.

raderBegagnad betongsten får bli gångmaterial, precis som på den andra halvan av terrassen och vi vill även här använda oss av mjuka, gröna gräsmattor. Men varför göra dem exakt likadana? Vi bestämmer oss för att prova en annan idé.

rutornäraHär blir mattan uppdelad i tolv lika stora kvadrater, en rutig matta helt enkelt!

rutorojordDå var det dags för jord! Tyvärr måste denna fraktas med skottkärra hela vägen nerifrån bösytan, men trots värmen går det väldigt bra!

klartligusterikrukSå bra att vi bestämmer oss för att även passa på att fylla jord i rabatterna utmed murarna. Dessa har varit intäckta med markduk under några år så allt rotogräs är tacksamt borta. Tre välmående paddor har dock flyttat in under duken och en del pyssel går åt till att hjälpa dem att flytta…

rplantSolen börjar så smått att gå ner och vi borde slutat för länge sedan, men vad skall man göra? Detta är ju det roligaste som finns! Allt sedan anläggningen av den första delen av Utsiktsterrassen har vi haft några ligusterplantor på tillväxt i vår plantskola, nu kommer de väl till användning!

klartFem plantor är det allt som allt och tanken är att de skall klippas till täta former och mellan dem blir det nog någon mindre ros. De tolv kvadraterna skall sås med gräsfrön förhoppningsvis nu under veckan. Jag tror att det kommer att bli en härlig plats att vara på och en inbjudande matta att sträcka ut sig på! /R

 

Annonser

7 thoughts on “Utsiktsterrassen del 2 tar form!

  1. Hej
    Jag och min man har precis startat upp en trädgårdsblogg, Studio Livskraft, och jag tror jag just hittade till en inspirerande blogg som vi kan följa 🙂 Fastnade för orden ”lyckan av att äga en stor trädgård som vi skapat tillsammans”, för det är precis det som är meningen med vår blogg och vårt arbete med vår trädgård, att det ska vara något vi skapat tillsammans. Allt gott! / Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s