Grönt på utsiktsterrassen och trevligt besök!

vhusvyVår utsikt blir mer och mer höstlik för var dag med gulbruna åkrar och här och var flammande röda trädkronor mitt i allt det mörkgröna.

vyhelaFukten och det milda vädret har gjort att vår nya gräsyta har grott på nolltid och vi har faktiskt redan hunnit klippa den en gång. En rutig matta! Det kommer nog att bli fint när vi planterat upp lite mer runt om så att den nu lite stela ytan får en mjuk, yvig inramning.

grönsiska3Nu till någonting helt annat! Varför skall man ha älggräs? Tja, förutom att de har ljuvligt duniga blommor och vackra fröställningar så är de tydligen oemotståndliga för småfåglar! Den här lilla tonåriga grönsiskan var så helt uppslukad av maten att den inte märkte de märkliga fotograferna som smög runt i buskarna.

grönsiska2grönsiska1Extra gott och trevligt när man har tak av Jättetåteln Molinia `Transparent´.

portalvykryddterDet är höst i trädgården också. Inte så mycket än, men här och var lyser ett illrött blad och växterna ser trötta och lite slitna ut. Det börjar helt enkelt bli dags att göra i ordning inför vintern, krukor skall tömmas och tas in, fontänen täckas, beskärningen göras färdigt och så vidare. Men det är också tid för nya drömmar! Vårlökar inför nästa år har kommit i två stora kartonger och nu får man försöka minnas hur planeringen såg ut när de beställdes i somras. Spännande! /R

2 tankar på “Grönt på utsiktsterrassen och trevligt besök!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s