En kopparbunke med höstblommor!

skördat2Dags för lite blommor igen! Blomstergården har som sagt inte alls börjat lägga ner för säsongen, snarare tvärtom! Det är nästan som om bäddarna exploderat med blommor, de liksom häver sig över kanterna och struntar fullkomligt i om jag putsar bort överblommade blommor eller ej. Så okej, jag antar utmaningen och gör ett stort arrangemang till köksön!

skördatMen jag vill inte bara ha blommor. Höstkänslan måste få vara med också, här i form av fröställningar från olika perenner och prydnadsgräsen som nu äntligen börjat blomma skall få fånga solljus åt arrangemanget. Bunken förses återigen med sitt hönsnät för att de tunga blommorna skall stå stadigt.

basenSom vanligt börjar jag med att bygga upp en ordentlig ”fond” åt blommorna, dels för att det skall se fylligt ut och dels för att ge framförallt dahliorna med sina tunga huvuden en ännu mer stabil grund att stå i.

klartovanSå där! Ett rejält arrangemang som fångar hela den underbara stämningen i trädgården just nu.

detalj2Arrangemanget innehåller dahlior i rosa/vinröda toner, kärleksört, färgväxlartobak, sparrisblast, silvermalört, svartkål, lite mörk sallad i blom, de bolliga fröställningarna från höstanemon och fröställningar från älggräs.

detaljPrydnadsgräsen består av japanskt gräs `Gracillimus´, Molinia `Transparent´ samt det otroligt mjuka och burriga diamantröret, Calamagrostis brachytricha.

klartTrevlig helg! /R

Annonser

8 thoughts on “En kopparbunke med höstblommor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s