En blåregnsmur!

utanNu har vi äntligen tagit tag i ett dåligt samvete som legat och gnagt, uppbindning av blåregnet vid stora trappan på Rosenterrassen! Det stackars blåregnet blev planterat och sedan sorgligt bortglömt och har fått kämpa på som marktäckare för att klara livhanken. Men trots detta har det snällt vuxit på och ser på det hela taget väldigt friskt och livskraftigt ut.

utansidanMuren upp mot Buxbomsterrassen har varit irriterande vit och tom under flera år och nu har vi ju faktiskt ett uppvuxet blåregn och en liten klematis som börjat klänga ner över lyktan. Får klematisen mer att klättra på kommer den nog också bidra till den blommande mur jag föreställer mig.

skruvVad skall de klättra på? På Rosenterrassen har vi på andra ställen använt oss av vajrar som spänts mellan rejäla skruvar och så får det bli även här. Vajrarna är underhållsfria och framförallt så syns de väldigt lite.

vajrar framifrånMuren är trots allt inte så hög så två vajrar får räcka. Tanken är att detta blåregn skall beskäras ganska hårt för att få lite mer blommor och mer grova, silvergrå stammar.

vajrarsidanOch så skall det ledas in vid trappan också!

klart”Äntligen!” Hörde jag nästan blåregnet jubla… Nu har den sina vajrar! Lite tufsigt och konstigt ser det ut efter att ha krupit runt på marken hela säsongen, men det rättar nog till sig inför nästa år. Härligt, ett dåligt samvete mindre! /R

Annonser

6 thoughts on “En blåregnsmur!

  1. Jag tokälskar era vita murar! Och så snyggt det kommer att bli med blåregnet mot det vita 🙂 Minns hur betagen jag blev i vinrankan ni har mot en mur när jag var hos er en trädgårdsdag förra sommaren. Det är verkligen lätt att inspireras av er underbara trädgård!
    /Gunilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s