En blomsterfontän!

hinkarJag skulle vilja börja med att tacka för alla fina kommentarer vi fick i förra inlägget, ni skall veta att det värmer! För att liva upp oss alla inför helgen och för att Blomstergården fortfarande svämmar över av blommor tänkte jag göra ännu en stor blomsterkomposition!

barahortensiaFontänen på Kryddterrassen är avstängd för säsongen, men innan den packas in för vintern skall den få lysa av färg! Jag börjar med att ”kila” fast några burriga hortensia- blommor för att ge övriga växter något att stå i. Hortensia-blommor är perfekta att använda som stöd, de bildar liksom ett stadigt nät genom vilket man kan sticka ner de övriga stjälkarna.

baragultGrunden blir ljust gul med dahlior, den perenna solrosen `Lemon Queen´ och några stjälkar limegrön tobak. Några stadiga pionblad som precis börjat skifta i vinrött får också vara med. Allt lyser ikapp med morgonsolen…

klarvynorrEn liten stund senare ser fontänen ut så här. Mer dahlior har kommit till, `Bishop of Llandaff´ och `Chat noir´ och de har fått sällskap av renfana, tagetes och några kvistar blodtopp. ”Uppstickarna” består av gräsen diamantrör, tuvtåtel och miscanthus samt några fröställningar av silverax. För att ge det hela en härligt avslappnad och överdådig känsla hänger det ljuvligt vinröda klättervinsgrenar lite här och var och dessutom två druvklasar!

klarsolDet ser nästan ut som om den lille figuren i fontänen ler förnöjt när morgonsolen på nytt strålar ner genom molnen. Omgiven av så mycket färgprakt, söta druvor och silkeslent gräs känns det kanske inte så tokigt och det slår mig att det ju faktiskt skall föreställa ett ymnighetshorn som den lille håller i…

detaljTja, ymnigt blev det verkligen!

detaljblomTrevlig helg önskar Trädgård med utsikt!

Annonser

8 thoughts on “En blomsterfontän!

 1. Jätteläckert! En hyllning till hösten och trädgårdens gåvor.

  På tal om nåt helt annat, så snubblade jag nyligen över en bild från ert läckra växthus och tänkte särskilt på golvet. Håller just på som bäst att bygga eget och tänkte också använda betongplattor. Har ni gjutit era själva i två färger eller finns de färdiga. Kommer du ihåg måtten på dem?
  Önskar trevlig helg
  Anette

  • Tack Anette! Hösten förtjänar en ordentlig hyllning!
   Vad gäller betongplattorna, så köpte vi dessa hos ett lokalt markcenter. De är 40 x 40 cm med en tjocklek på 4 eller 5 cm. Starka betong eller Bender har förmodligen tillverkat dem. De finns i ett antal olika kulörer, mått och dimensioner, det enklaste är nog att kolla hos någon stenbutik och se vad som finns att tillgå!
   Lycka till!
   /Rebecca & Staffan

 2. Vilket mästerverk! Det behövs blomsterprakt som det här att bli uppmuntrad av i det dystra mörkret på Tg51.
  Kram från Faster P

 3. Så underbart vackert! En sån här färginjektion är vad som behövs en gråtrist lördagsmorgon. Jag gläds varje gång jag kan ta del av och se Era vackra blommor.
  Hälsningar från Ella J.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s