3 x Blandade Blommor!

kaprifolDen milda hösten fortsätter och jag inser att jag fortfarande, i början av november, kan plocka hinkvis med härliga blommor. Det är bara att sätta igång! Jag tänker göra tre blandade buketter för att kunna få med så mycket som möjligt av novembers oväntade överflöd!

myosotisvas2Förutom sommarblommor, perenner och dahlior har många av våra moderna rosor satt igång ännu en blomning. Dessa rosor är nästan vackrare nu än under säsongen, de har en djupare färg och en starkare doft, men de är tyvärr ruskigt kortstjälkade. Lösningen blir förstås en liten vas, som den här lilla sötnosen som vi hittade i en antikaffär i England. Den är på engelskt vis fantastiskt funktionell med olika öppningar upptill så att de kortstjälkade blommorna står stadigt.

myosotisvasEn doftande liten ”Mixed bunch” med Austinrosen `Munstead wood´, luktärten `Cupani´, heddewignejlikan `Black and white Chianti´, broksalvian `White swan´, outslagna praktvädd samt några kvistar grenaster.

myosotisvas3blomnärbild2Vackert när vas och blommor blandar sig med varandra…

blåvitvas2Nr 2 blir i huvudsak en dahlia-blandning, olika sorter och olika färger och former. Mellan dessa vackra blomhuvuden sticker det fram några fyllda mattram som liksom ser ut att härma de större dahlia-kusinerna. Här och var har jag också petat in några luktärter av sorten `Black knight´.

blåvitvasSå många spännande former och härliga färger!

glasvas2Sist men inte minst blir en somrig blandning av vad Blomstergården fortfarande kan producera i sommarblomsväg. Jag kunde inte heller motstå de två rosa ”äggen” till rosenknoppar från vår `Eden rose´. Det är en blandning av zinnior, praktvädd, luktärtor, ageratum, broksalvia, cosmos och en liten, ensam nejlika.

blomnärbildSå underbart somrigt! Kan behövas dessa gråkalla dagar! /R

 

 

Annonser

13 thoughts on “3 x Blandade Blommor!

  1. Härliga novemberbuketter. Här ligger Dahliorna i sin backar och sover skönhetssömn till nästa vår. Men jag blir alldeles lycklig då jag ser dina fina buketter. Ha en fortsatt fin vecka!

  2. Det här var det vackraste jag sett! Tänk att det blommar så i november – har aldrig varit med om något liknande trots att jag är så gammal. Låt gärna en liten bukett dimpa ner på Tg51.

  3. Fantastiska buketter! Tycker at e påminner om gamla tiders konstnärers bomstermålningar! Underbart att se! Otroligt att så många sorters blommor så vackert fortfarande en bit in i november.

  4. Oj, så mycket blomsterprak, som renässansmålningar! Vilken lycka att kunna plocka såna frodiga buketter vid denna årstid, men kommer frosten blir det förstås fasligt bråttom att rädda alla dahlior. Här i Smålands inland har hösten kommit längre. Till och med oktoberastern börjar ge upp, men en del grönsaker mår fortfarande bra i sängarna.
    Trevlig helg
    Anette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s