Farväl till hösten

vyklotetSå kom det då, ”the big drop”, och under några dagar var trädgården som en festsal, fylld av färgglad konfetti.

taxusterKörsbärsträdgårdens stora gräsmatta bytte faktiskt färg och det var verkligen en njutning att strosa runt och dra stövlarna genom alla de väldoftande löven.

vybågeTrädgården var alldeles stilla och de få löv som ännu satt kvar singlade tyst genom den fuktiga luften för att landa mjukt bland tusentals likar. Det var verkligen vackert!

_MG_8054Resten av trädgården var inte lika tjusigt draperad i färggranna löv, men på Frukt- och bärterrassen strålade vårt lilla kvittenträd med frukter gula som citroner. Trots den vackra tavla de bildade tog jag under en sekund av klarsyn och plockade in alla frukterna den eftermiddagen. Tur var väl det! Man glömmer lätt bort hur november brukar vara, men efter den lilla stormen i helgen finns inte ett löv kvar vare sig i träden eller på gräset. Höstlöven ligger nu i bruna, blöta högar utmed häcken och den färgglada utsikten har bytts ut mot, ja, många nyanser av grått… Så farväl hösten för denna gång! Nu är det dags att gå in, tända en brasa och börja odla den inre trädgården med hjälp av drömmar, trädgårdsböcker, papper och penna och en kanna rykande varmt te… /R

Annonser

9 thoughts on “Farväl till hösten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s