Blommor 2015, del 2!

högsommarVi fortsätter med mer blommor! Trots att det var Blomstergårdens första säsong gjorde den som sagt verkligen ingen besviken. Här är en ljuvlig sommarblandning med olika rosa dahlior, rosa och blå broksalvia, vallmofrökapslar, lila ageratum `Red cutting´, praktvädd i blandade färger, italienskt darrgräs och vit och rosa silkesglänsade sommarmalva. Alltihop i en lika somrigt blommig kanna!

vyhelaarrvhusVårt nygamla bord till Växthuset blev den självklara platsen för ett arrangemang. Här ståtar dahlian `Preference´ ihop med vallmofrökapslar, svartkål, blad från bishop-dahlia, blomstertobak `Lemon tree´, italienskt darrgräs och några blomskyar av blomstermoroten `Dara´.

soppterrinVäxthuset fyllde verkligen sin funktion denna konstiga sommar. Här inne kunde blomsterskapandet och trädgårdsmysandet fortsätta trots regn, kyla och hårda vindar ute i trädgården. I den gamla soppterrinen finns dahlian `Eveline´, blomstertobak, blå broksalvia, slöjsilja och doftande kaprifol.

dahliaarrEn helt annan färgskala! Dahliorna är `Arabian nights´, orange pompom samt `Bishop of Llandaff´ och de har sällskap av slöjsilja och klocktobaken `Lemon tree´.

luktärtorikoppOch så luktärter förstås.. De fick en tuff start med kyla och blåst men hämtade sig under andra delen av sommaren. Den lilla koppen är ett loppisfynd som inte gick att motstå..

zinniaqueenyEn annan förälskelse i sommar var denna zinnia. Den heter `Queeny lime red´ och slår ut i de mest udda färgtoner, vissa blommor blev nästan bruna! Men en del av dem fick den här blandningen av färger och den gör blommorna självlysande. Här ihop med blomstermorot, ageratum och klocktobaken.

solrosEn liten söt bukett med underbara Graham Thomas- rosor som doftar ikapp med kaprifol och randiga nejlikan `Avranchin´. I buketten finns också tagetesen `Vanilla´, vit praktvädd, solrosen `Italian white´ och vit broksalvia.

luktärtodahliorVi tar en till… Dahlian `Arabian night´, ageratum, luktärt `Black knight´, praktvädd, nejlikan `Black and white chianti´ och lite slöjsilja.

glasvas2Denna tjusiga jugend-inspirerade vas förhöjer verkligen blomsterupplevelsen. Nu har den fått en blandning av vad Blomstergården kunde erbjuda i november! Rosen heter `Eden rose´.

helaEn kanna med dahlior, cosmos, praktvädd, nejlikor och astrar.

dahliabukettIbland kan det så här års kännas som om det aldrig någonsin funnits en blommande trädgård. Världen utanför fönstret är hårt frusen och dalen avtecknar sig i brunt och beige med vita snöstrimmor här och var. Då kan en sådan här liten tripp ner i bildarkivet ge hopp och en välbehövlig färginjektion! Så smått kommer vårdrömmarna tillbaka igen…/R

 

Annonser

8 thoughts on “Blommor 2015, del 2!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s