Vintermorgon

utsiktbux2Jag vet att jag lovade att skriva mer om Blomstergården och det skall jag, men en alldeles ljuvlig vintermorgon kom emellan! Måste bara få visa några bilder från vår underbara vinterträdgård!

utsiktbuxDet var en morgonen alldeles innan jättesnöfallet och det var glitter och kristaller överallt. Aldrig känns väl landskapet utanför trädgården så nära som nu. Utsikten är så påtaglig att den ger en viktlös känsla när man står på Buxbomsterrassen eller Utsiktsterrassen.

raubritterNär solen väl orkat över skogskammen i sydost fick den hela trädgården att stråla. Ljuset kommer in nästan underifrån och de mest märkliga skuggor och ljusfenomen uppstår. Se bara här på vår Raubritter-ros, vackrare än någonsin i sin glittrande vinterskrud!

vyöstutsiktOch fjärilsbuskarnas kala skelett har med snö och is förvandlats till någonting helt annat. Det ser ut som de blommade med helt andra blommor.

trappaDet är som att gå runt i en annan värld. Är detta verkligen vår trädgård? Snön förklär allting, trollar bort en del och framhäver något annat.

vyrosterOch överallt glitter!

vhusLängst ner ligger Växthuset som en dunkel lanterna, fylld av det sneda solljuset. Det är nästan så att man drar sig för att gå in i det, som om något övernaturligt pågick där inne. Men när jag försiktigt kikar in genom de rimfrostiga fönstren ser jag hur våra växter lugnt dåsar där inne i frostvaktens skydd.

sutsiktbuxLänge går vi runt på upptäcksfärd i vår nya trädgård bland underliga snöformationer och märkliga ljusfenomen. Det är alldeles stilla och bitande kallt men små, irrande fotspår vittnar om att det inte bara är vi som är vakna. Fotspåren vindlar hit och dit och där den lilla varelsen sjunkit ner lite i skaren kan man tydligt se spår av en liten svans…           Tänk att vinter kan vara så vackert! /R

Annonser

One thought on “Vintermorgon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s