Redo för våren!

vysnöklockorNu är de här! Något senare än vanligt men nu har vi vår blomsteräng i skinande vitt! Och de har bara börjat…

helleborusÄven julrosorna har äntligen kommit igång med sin blomning. Små och ynkliga har de varit de senaste veckorna men nu har de börjat sträcka på sig och de hårt slutna knopparna har så smått öppnat sig för att yrvaket se sig omkring.

vyäppeltdSå nu gäller det att vara redo inför våren! Särskilt i Körsbärsträdgården som kommer inleda hela säsongen med sin vårshow. Därför har vi lagt på ett extra kol här med städning och fixning.

vyrosterKantskärningen är avklarad, gräsytorna räfsade från löv och nedfallna pinnar och grenar och perennerna är nedklippta i planteringarna.

sklipperAvenbokshäcken har också fått sig en liten trimning på höjden och våra formklippta thujor har putsats till lite.

rgräverEtt lyxproblem som vi har är att hålla snöklockorna undan från våra gångar i Äppelträdgården. Man vill ju inte gärna kliva på de söta små klockorna men man vill ändå kunna vara mitt ibland dem!

handAlltså gräver jag försiktigt upp de klockor som dyker upp mitt i gångarna och planterar dem på bättre ställen.

näraklockorHåll i er, för nu kommer våren! /R

Annonser

2 thoughts on “Redo för våren!

  1. Ååå så underbart härligt! Jag måste nog införskaffa lite snöklockor – helt makalöst vackra. Ha en fin helg, jag väntar nog lite till med att vårstäda i trädgården, bor ju lite längre norr ut. Ha en fin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s