Aprilljuvligt!

vykbVarje år är det samma sak. När snöklockorna äntligen börjar att blomma går det som ett jubel genom kroppen och man känner att våren är på väg. En hel äng av vita klockor! När de sedan börjar vissna ner blir man lite orolig, vad kan möjligen ersätta detta hav av ljuvliga blommor, kommer det nu att bli ett stort hål, ett glapp, innan försommaren drar igång på allvar?

vyäppeltdOrolig och fundersam trotsar man det fina vårregnet och traskar ut i trädgården. Väl ute kan jag bara le tyst för mig själv. Något tomt ”hål” blir det inte, snöklockorna markerar början på en lååång rad av blomster och växthögtider som inte kommer dämpas förrän i oktober. Vi har så mycket trädgårdsljuvlighet framför oss!

narcissisnöklockhavBland snöklockorna börjar små ruggar av gula narcisser kika upp och i år verkar de blomma mer än någonsin!

fylldnarcissI ett av de lite mindre fuktiga delarna av Äppelträdgården har denna gammaldags narciss slagit ut sina fyllda, tunga huvuden och blandar sig med den lilla vanliga enkla.

helleborusJulrosorna har nu verkligen kommit igång, vuxit sig höga och verkar inte ha en tanke på att sluta blomma! De har börjat få sällskap av den kaukasiska förgätmigejen som slagit ut i små himmelsblå blommor.

krokusopulmOch alla dessa söta krokusar! De blandar sig nu med blommande lungört och tillsammans bildar de små färgglada mattor under alla kala buskar.

fritillariaBöjer man sig ner och ser efter lite extra bland virrvarret av narcisser och julrosor, upptäcker man att det inte stannar här heller… Buketter av gracila kungsängsliljor och mattor av pärlhyacinter gör sig redo för andra halvan av vårshowen!

kantDet är svårt att slita sig från Äppel- och Körsbärsträdgårdens vårprakt, men det finns så otroligt mycket att göra i andra delar av trädgården också. Att ha trädgårdens ramar på plats gör det så mycket enklare att ändra om och förbättra inne i de redan befintliga rummen. Om det skall ha en chans att se bra ut under säsongen måste det göras nu, innan allt tar fart och börjar växa. Här på Frukt- och bärterrassen har vi lagt om kanten på den lilla gräsmattan, tagit bort några bärbuskar och flyttat på några träd.

vyfruktobärGräsmattan kändes lite för liten (den gamla är den biten som är grön…) och kanterna var alldeles för små för att bekvämt kunna köra gräsklipparen över. Nu har vi öppnat upp rummet och gjort det lite mer inbjudande…

päronplantI Köksträdgården är det full fart med gödsling, sådder och annat (Växthuset är snart fullt av gröna små plantor…) men även ytan runt bäddarna behövde en uppryckning. Därför har vi nu planterat två nya päronträd som skall spaljéras upp mot den låga muren till Frukt- och bärterrassen. De skall förmodligen få sällskap kring stammarna av snokört och timjan.. Dygnets timmar räcker nästan inte till för allt man vill göra! /R

 

 

Annonser

4 thoughts on “Aprilljuvligt!

  1. Nej, tiden räcker verkligen inte till även om man struntar i innearbetet och bara donar i trädgården. Man får hinna det man hinner.
    Sköna bilder! Jag verkligen älskar er äppellund.
    Allt gott
    /Anette

  2. Nej det skriver jag under på dygnets timmar räcker inte till för allt man vill göra. Så underbara vår bilder du bjuder på! Underbar äppellund. Så mycket längre våren har kommit hos dig!!! Här är påskliljorna knappt uppkomna ur marken!!! Men hoppas på bättre väder till veckan! Eran köksträdgård ger upphov till trädgårdsavund!!! Ni har det såååå fint Allt gott Mari

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s