En timjanlist!

bukettVi genomgår en tuff tid just nu och jag vet inte hur jag skulle klara detta utan trädgården. Allt det nya gröna, alla lysande blommor gör att man ändå känner att livet går vidare och att det finns hopp i växtkraften omkring oss. Så jag fyller våra rum, både ute och inne med blommor och trädgårderar vidare…

rgräverkryddterProjekten i trädgården fortsätter och nu har turen kommit till Kryddterrassen. Timjanbädden här har länge varit ett litet bekymmer. Varje år dör den av helt eller delvis och vi misstänker att den yviga rosenhäcken kanske skuggar den lite för mycket. Frösådda plantor som står mitt i gruset en bit bort brukar nämligen klara sig utmärkt.

innangrävtTimjan används mycket i detta hushåll och för att kunna skörda och torka till vintern behövs verkligen en hel del. Tankarna går direkt till den varma och solstekta sydmuren i Köksträdgården. Tidigare i våras planterade vi två päron för spaljéering här och utrymmet mellan päron och krukfundament skulle behöva mjukas upp lite.

näratimjanSagt och gjort! Gruset grävdes bort, jord fylldes i och timjanplantorna från Kryddterrassen petades ner. Jag tänker mig att det skall bli en lite ojämn kant, som böljar lite hit och dit och ger ett ”naturligt” intryck.

vykökstd Köksträdgården kan ju kännas lite kal på vår och försommar, men med en rufsigt mjuk timjankant och blommande spaljérade fruktträd runt om blir det lite mer balans mellan sten och växter. Här och var har jag också sått in lite snokört och en och annan palmlilja har grävts ner mellan timjanen.

vykbDet är en sådan kontrast mellan trädgårdsrummen nu! Den terrasserade delen är fortfarande yrvaken och bitvis ganska grå, medan Körsbärsträdgården och Äppelträdgården är så gröna och blommiga att det nästan gör ont i ögonen.

vykbkvällVi bor verkligen i ett paradis! /R

 

Annonser

7 thoughts on “En timjanlist!

  1. Det är verkligen ett paradis som ert som kan lindra något av det sorgliga som hänt.
    Kram
    Faster P

  2. Nu vet jag ju inget alls om vad det är för svårigheter ni går igenom, men en sak vet jag: Trädgården är den trognaste av vänner och den mest tröstande. Suset, dofterna, surrandet, plaskandet och allt det gröna, det läker! Allt gott!

  3. Den vackraste, finaste tiden är just nu, förunderligt nog mitt i er sorg. Skickar de godaste kramar och tankar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s