Körsbärsblom och Köksträdgård

utsiktenTack för alla fina kommentarer vi fick på det senaste inlägget! Som sagt, vi kämpar vidare med trädgården till hjälp… Plötsligt en morgon i helgen när vi kliver ut med frukostbrickan har trädgården förvandlat sig igen. Nu är inte bara rabatterna fyllda av blommor utan hela utsikten, luften, ja överallt. Körsbärsträden har slagit ut och det är som att äta frukost mitt i ett moln av vita blommor!

bigträdetUte i landskapet och runt trädgården blommar fågelbären och mitt i trädgården ståtar vårt eget fantastiska bigarråträd.

blomDet är nästan overkligt…

vattningkökstdVi njuter av vår nya blomstervärld under en härlig långfrukost, men när solen höjt sig ur bigarråträdets krona är det dags att ge sig ner till Köksträdgården. Här nere är det verkligen hett, långt från Körsbärsträdgårdens blommande svalka. Tack och lov fungerar vårt bevattningssystem bra och de nya små grödorna behöver inte torka…

kökstdnordöHär finns hur mycket som helst att göra! Det skall sås och planteras ut, klätterstöd skall byggas och gräsklipp spridas ut mellan raderna.

blomokökstdDagen går fort och när solen börjar dala i väster får vi äntligen ro att pusta ut en stund i skuggan. Det är en härlig känsla att se hur ens arbete ger resultat, det man sår gror och det man planterar klär in trädgården i grönska. Men över trädgårdens murar och terrasser lyser bigarråträdet vitt mot en blå himmel, som en ståtlig markör att gammal ändå är äldst…

kvällkökstdTill och med när solen lämnat trädgården hänger värmen kvar och den stilla luften är fylld av blomdoft. Långsamt drar vi oss upp mot Trädgårdsköket…/R

Annonser

5 thoughts on “Körsbärsblom och Köksträdgård

 1. Ja, ni har verkligen valt ett fantastiskt ställe att bo på och vilken bonus med alla körsbärsträd i omgivningen. Makalöst!
  I odlingslådorna händer det också saker. Det är ett snärj att hinna med allt vid denna tiden. Kvällarna blir sena och man somnar ovaggad. Tänker montera samma bevattning som ni har (om ni inte ändrat de senaste året). Känns betryggande att ni är nöjda med det.
  Allt gott
  /Anette

 2. Vilken fantastisk utsikt!! Tänk att få äta sin frukost i den miljön.
  Det är verkligen bråda tider nu, men man får inte glömma bort att njuta av allt det vackra…

  Ha de!
  / Birgitta

 3. Det finns inte så mycket vackrare än er Mute-trädgård. Ja, nu går allt alltför fort. Häggen slog ut igår i Tegnérlunden och idag börjar syrénerna. På asfaltsgården blommar det som kan blomma och det går bra att njuta av det från balkongen på Tg51. En härlig tid är det.
  Kram!
  Faster P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s